Otomobil devi 4 ay içinde iflas edebilir!

Çılgın girişimci Elon Musk`ın en önemli işlerinden biri olan Tesla kimilerince beğeni ile takip edilirken, bazı isimler de Tesla projesinin sürdürülebilir olmadığına dikkat çekiyor.

Otomobil devi 4 ay içinde iflas edebilir!
Otomobil devi 4 ay içinde iflas edebilir!
GİRİŞ 28.03.2018 10:50 GÜNCELLEME 28.03.2018 10:52
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Yaptığı sıra dışı girişimlerle dikkat çeken Elon Musk, Tesla projesiyle son dönemde sert eleştirilerin hedefi haline geldi. 
 
Bu sert eleştirilerden birisi de hedge fon yöneticisi John Thompson'dan geldi. "Kariyerimde bu kadar absürt bir şey görmedim diyen Thompson "Elon Musk, şapkadan tavşan çıkarmadığı sürece Tesla dört ay içinde iflas edecektir" ifadelerini kullandı. 
 
Şirketlerin eninde sonunda kar açıklamak zorunda olduğunu söyleyen Thompson, Tesla'da olup biteni daha önce hiç görmediğini belirtti.  
 
Thompson müşterilerine gönderdiği notlarda Tesla'nın iflasın kıyısında olduğunu ifade etti. 
 
Şirketin Ford'un piyasa değerini ikiye katladığına dikkat çeken Thompson buna karşın Ford'un geçen yıl 6 milyon araba ürettiğini ve 7,6 milyar dolar kar açıkladığını, Tesla'nın ise 100 bin araba üretip 2 milyar dolar zarar yazdığını söyledi. (Marketwatch)

YORUMLAR 7
  • Mühendis 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben buna asla inanmiyorum. TESLA otomobil tarihinde bir "Bolşevik devrimi" yapıyor, bazılarını rahatsız ediyor, aşağı/yukarı konuşuyorlar. TESLA bir başarıdır ve TESLA'nin bütün dünyadaki üreticilerden "teknoloji royalty"si alması lazım.
    Cevapla
  • Selami Ucar 6 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurbaşkanimız sahip çıksın. İflas ederse en azından Türkiye' de üretim yapmasını sağlayalım. Benim görüşüm iflas etmez. Adamın 3 şirketi var. Bunu da göz önünde bulundurun.
    Cevapla
  • Ceddi Osmanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    Dünyada petrol devam ettiği sürece dünyanın gizli siyonist patronları Sadece Tesla değil diğer elektrikli araçların önünü tamamen açmazlar gele bir inekleri sağsınlar süt bitince elektrikli araca geçerler
    Cevapla
  • .:. .:. .:. 6 yıl önce Şikayet Et
    Tesla iflas etmez.Çünkü Teslanın arkasında ABD derin devleti var.ABD hegemonyasının devamı için Tesla Spacex vb şirketlerle ''sözde'' teknolojilerinin ne kadar ileri oldugunu ve DÜünya'nın asla bu seviyeye ulaşamayacagı korkusunu yayarak diğer milletleri etrafında toplamak istiyor.Tesla çok ciddi zarar ediyor ve hiçbir şirket bu kadar zarar ile bu denli uzunca bir süre ayakta kalamazdı.
    Cevapla
  • Erdem 6 yıl önce Şikayet Et
    Bugünden itibaren saymaya başlıyorum. 27 temmuz 2018 de Tesla iflas etmezse (ki etmeyecek) bu yalancılara bir daha kimse itibar etmeyecek ve bunun kendi çıkarına dokunduğu için teslayi bir karalama kampanyası olduğu ortaya cikacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle