'Elektrikli otomobiller bizim için felaket'

Elektrikli otomobillerle ilgili her geçen gün yeni gelişmeler yaşanırken, çalışan tarafından da önemli itirazlar geliyor.

'Elektrikli otomobiller bizim için felaket'
'Elektrikli otomobiller bizim için felaket'
GİRİŞ 27.03.2018 10:56 GÜNCELLEME 27.03.2018 10:56
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Hyundai'deki sendikanın başkanı Ha Bu-young elektrikli araçların 'bir felaket' olduğunu belirterek, çalışanların gelecekte işlerinin ne olacağı konusunda büyük bir endişe yaşadığını söyledi.

Ülkenin en güçlü sendikasının başındaki isim olan Ha Bu-young, Güney Kore'de General Motors'un yaşadığı türden bir krizden korktuğunu ifade etti.

General Motors geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada, yüksek işçilik maliyetlerini ve azalan satışlar nedeniyle Güney Kore'deki tesislerinden birini kapatacağını, ülkedeki diğer üç montaj fabrikasında da işçi çıkartmaların yaşanabileceğini duyurmuştu.

"İşlerimizle ilgili endişelerimiz var ve bir kriz hissediyoruz" diyen Ha Bu-young, sedan modeller ve bazı eski model SUV satışlarındaki yavaşlama nedeniyle halhazırda bazı Hyundai çalışanlarına daha uzun tatiller teklif edildiğini söyledi.

Hyundai'deki sendika elektrikli araçlara doğru yönelimin işçiler için felaket olabileceğini ve en kötü senaryoda yüzde 70 oranında bir istihdam kaybına yol açabileceğini ileri sürdü. Elektrikli araçlar, karmaşık bir motora ve şanzımana gerek duymaması nedeniyle otomotiv üretimindeki bazı geleneksel pozisyonları gereksiz hale getiriyor.

Ha Bu-young, son dönem yaşananlara tepkisini "Elektrikli araçlar felakettir. Onlar büyük kötülük. Çok sinirliyiz" diyerek ortaya koydu.

Sendika, istihdam piyasasına zarar vermeden geleceğin araçlarını yapmanın alternatif yollarını incelerken, bir taraftan da Hyundai'yi yeni araçların ve yeni teknolojinin istihdam üzerindeki etkisini gözden geçirmek için bir komite kurmaya çağırdı.

YORUMLAR 5
  • Muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam resmen resmen saçmalamış. Rızkından şüphe ediyor. Halbuki Cenabı Hak yarattığı her nefsin rızkını taahhüdü altına almıştır. Allaha iman zayıf olunca sahipsiz hamisiz biri olduğunu düşünüyor. Oy saki herşeyin sahibi Allahtır. Tüm alemlerin rabbi vardır ve o Allahtır. Errızku alellah. Rızk Allahtandır. (Ayeti kerime)
    Cevapla
  • Metebey 6 yıl önce Şikayet Et
    Getirmeyin elektrikliyi. Biz de hattatlar işsiz kalmasına diye matbaayı getirmediydik.
    Cevapla
  • Muhsin 6 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlıda ilk matbaa 1727 yılında getirtildi. Yine de osmanlı baya erken uyanmış. Şu acem patron halil isyanı olmasaydı belki de bilim ve teknolojide osmanlı daha ileri olurdu. Yine de bu konuda uzmanlar tarihçilerdir.
    Cevapla
  • Hopbudu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizim Türklere gagalarsınız merak etmeyin ,nerde külüstür var bizde ,bizim millet külüstüre etek dolusu para vermeye alışkın
    Cevapla
  • Sayokan 6 yıl önce Şikayet Et
    Manuelin tamiri kolaydır elektiriğin komple sökmek zorunda kalırsam parçaları hata yapma riski çok yüksek tir değiştirmek zorunda kalınırsa tabiki değiştirmek zorunda kalınacak çok pahalı olur tehliikeside yüksektir ne demek istediğimi ekektronikciler biliyor
    Cevapla