Yerli otomobilde flaş gelişme!

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, yerli otomobille ilgili CEO atamasının bu ay içerisinde gerçekleştirileceğini söyledi. Özlü, şirket kurulumunun ise önümüzdeki ay içerisinde tamamlanacağını belirtti.

GİRİŞ 21.03.2018 14:14 GÜNCELLEME 21.03.2018 14:14
Bu Habere 27 Yorum Yapılmış

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, Otomotiv Sanayii Derneği’nin 44’üncü Olağan Genel Kurul Toplantısının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Bakan Özlü yerli otomobil ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yerli otomobilde teknik ve mali analiz çalışması bitmek üzere, bir CEO ataması yapacağız bir de şirket kuracağız. CEO atamasını bu ay içerisinde tamamlamayı planlıyoruz. Şirket kurma aşamasını da gelecek ay tamamlamayı planlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

“TÜİK hesaplama yöntemini Avrupa Birliği standartlarıyla uyumlu hale getiriyor”

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü, bir gazetecinin, “TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) sanayi üretim endeksiyle ilgili hesaplama yöntemini değiştirdi. Neden böyle bir değişikliğe gidildi” şeklindeki sorusuna ise “TÜİK hesaplama yöntemini Avrupa Birliği standartlarıyla uyumlu hale getiriyor. Dolayısıyla hesaplama yöntemlerimiz AB standartlarında olacak” diye cevap verdi.

YORUMLAR 27
  • slm 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Elini Öptüğüm Reisim Eğer okuyorsanız bu yorumu biliniz.. ben ve çevremdeki birçok arkadaşım aracı sırf bizim araba çıksın diye değiştirmiyoruz araçlarımızı. eski araçlar masraf çıkarmadan başımıza şıkıştırın Ağalarıda bir an önce yapsınlar gari.
    Cevapla
  • Dede 6 yıl önce Şikayet Et
    Sanki yavaş elektrikli olsun Tesla gibi olmasi lazım bençe 2024 biter hayırlı ogurlu olsun
    Cevapla
  • vatandaş. 6 yıl önce Şikayet Et
    üretilmesi şart..
    Cevapla
  • Vatan Sevdalısı 6 yıl önce Şikayet Et
    Sizden ne cacık olur nede yeri otomobil üreticisi. yerli otomobiliniz batsın.
    Cevapla
  • çççç 6 yıl önce Şikayet Et
    60 lı yıllarda 4 ayda başlayıp üretmişiz. uçak lokomotif motor fabrikasnı kapatan chp onuda kapatmış. nereden nereye. 2005 den beri şirketini bile kuramamışız. eski insanlarımız dah akıllı daha çalışkanmı imiş???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle