Lamborghini yeni canavarını tanıttı!

Automobili Lamborghini benzersiz teknolojik inovasyon, performans ve üstü açık sürüşün görkemli bir bileşimi olan Lamborghini Huracan Performante Spyder’ı tanıttı.

Lamborghini yeni canavarını tanıttı!
Lamborghini yeni canavarını tanıttı!
GİRİŞ 14.03.2018 15:33 GÜNCELLEME 14.03.2018 15:33
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Benzersiz 5.2 l V10 atmosferik motoruyla, sürekli dört tekerlekten çekiş sistemli Performante Spyder, 0-100 km/s hızlanmasını  3,1 saniyede tamamlıyor. Maksimum hızı ise 325 km/s ile coupe modeliyle  aynı seviyede. Otomobil 100 km/s hızla giderken 31,5 metrede mesefede durabiliyor.

Performante coupe gibi Spyder da 8.000 d/d’de 640 HP güç, 6.500 d/d’de 600 Nm maksimum tork üretiyor. 1.000 d/d’de bile torkun yüzde 70’ten fazlası hazır oluyor. Toplam boş ağırlığı sadece 1.507 kg olan Spyder’ın ağırlık/güç oranı 2,35 kg/hp, ön/arka ağırlık dağılımı ise %43/57.

TASARIM VE MÜHENDİSLİK TEKNOLOJİSİNİN KEYİF VEREN UYUMU

Huracan Performante’nin özünde var olan tasarım, teknoloji ve performans özellikleri Spyder’da temel nitelikte bulunuyor  ve Performante’nin üstün sürüş deneyimine yeni bir sürüş keyfi boyutu katıyor. 

Super Trofeo yarış otomobilleri ve performans motosikletlerinin çıplak, açık şasili, sokak dövüşçüsü karakterli Performante tasarım ipuçları, Spyder’ın yolda olduğu kadar pistlerde üstün yeteneklere sahip bir süper spor otomobili olduğunu hatırlatıyor.  

Alüminyum gövde boyunca uzandığı görülen karbon fiber, Huracan Performante Spyder’ın hafif karakterine işaret ediyor ve Huracan Spyder’a kıyasla 35 kg ağırlık azaltımına katkıda bulunuyor. Karmaşık geometrik şekiller dövme kompozit ön ve arka rüzgarlıklarda, motor kaputunda, arka tamponda ve aerodinamik difüzörde kullanılyor: Bunlar da, Huracan Performante’de kullanıma giren Lamborghini’nin patentli aktif aerodinamik sistemi olan Aerodinamica Lamborghini Attiva - ALA’nın fonksiyonel bileşenlerini oluşturuyor.

Spyder’ın yumuşak tavanı ALA sisteminden taviz vermiyor ve sistem yüksek bastırma kuvveti veya düşük sürüklenme kuvveti gerektiren şartlarda hava yükünü değiştiriyor. Hızlı viraj alırken aero vektörleme yapabiliyor ve böylece pistte ve yolda her şart altında mükemmel sürüş dinamikleri sağlıyor.

Lamborghini’nin Piattaforma Inerziale (LPI) sistemi, otomobilin tüm sistemlerini, otomobilin ayarları ve ALA sisteminin 500 saniyeden kısa sürede aktive edilmesi dahil olmak üzere gerçek zamanlı olarak yönetiyor. Her sürüş şartı altında otomobilin aerodinamik ayarlarının en iyi şekilde yapılmasını sağlıyor.

Huracan Performante Coupe gibi, Spyder da geliştirilmiş bir süspansiyon sistemine, yeniden kalibre edilmiş ESC’ye; daha hassas bir Lamborghini Dynamic Steering (LDS) sistemine; ALA sistemiyle birlikte çekiş gücünü maksimum düzeye çıkaran sürekli dört çekerlekten çekiş sistemine ve revize edilmiş ANIMA sistemine sahip. Lamborghini’nin STRADA, SPORT ve CORSA modları otomobilin tüm dinamik sistemlerinin ayarlarını özelleştiriyor.

YORUMLAR 1
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Biz lamborghininin eskisi bile göremiyoz. Yenisini yapmislar peh
    Cevapla