Yerli otomobile dev teklif! "Dünyada devrim olur"

Türkiye'nin otomobili olacak olan 'yerli otomobil' projesine destek her geçen gün artıyor.

Yerli otomobile dev teklif! "Dünyada devrim olur"
Yerli otomobile dev teklif! "Dünyada devrim olur"
GİRİŞ 11.03.2018 10:56 GÜNCELLEME 11.03.2018 11:00
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Ayrıntıları netleşmeye başlayan ve CEO atama aşamasına gelinen 'Türkiye'nin Otomobili' projesine Borusan da destek vermek istiyor. Sanayide özellikle de otomotivde devrim yaratacak bir malzeme olarak görülen kompozite odaklanan Borusan ArGe, 1.5 yıldır çalıştığı ve patentini aldığı kritik 6 ürünün yerli otomobilde kullanılması için görüşmelere başlayacak.

REKABETTE FARK YARATIR

Bu karbon fiber kompozitlerin metalden 5 kat hafif olmasına rağmen araç güvenliğini katladığını anlatan Borusan ArGe Genel Müdürü Dr. Murat Yıldırım, "Yerli ve milli olmak her alanda çok önemli. Kompozitin yerli otomobilde olmasını istiyoruz. Projeye özellikle rekabette ciddi katkı sağlar, fark yaratır. Bu konuda TÜBİTAK'la görüşeceğiz, babayiğitlerle işbirliği yapabiliriz" dedi. Borusan ArGe, Paris'te 6-8 Mart tarihleri arasında gerçekleştirilen JEC World 2018'de kompozit malzemeden geliştirdiği 6 ürününü tanıttı.

 

 

2 MİLYAR DOLARLIK PAZAR

Bu kapsamda sohbet ettiğimiz Yıldırım, "Borusan ArGe, Kasım 2015'te kuruldu. Küresel oyuncu olma hedefiyle yola çıktık. Endüstri 4.0 ve dijitalleşme harıl harıl çalıştığımız alanlar" dedi. Artık malzemede de bir devrim yaşandığını vurgulayan Yıldırım, "Daha az yakıt ve daha az karbondioksit salınımı için her şey hafiflemek zorunda" ifadelerini kullandı. Kompozitin dünyada otomotivde 2 milyar dolarlık bir pazara ulaştığını belirten Yıldırım'a göre, bu büyüklüğün 2022'de 4.3 milyar dolara, 2030'da 40 milyar dolara yükselmesi bekleniyor.

YÜKSEK GÜVENLİK 

Kompozit mevcut ürünlere göre 5 kat daha hafif ve dayanımı iki kat daha fazla. Yıldırım, malzemenin güvenliğine ilişkin, "Çarpışma kutusu ürünü bir kaza anında yüzde 50 daha fazla koruma sağlayabiliyor" dedi. Patenti alınan 6 ürün ise şöyle: Denge çubuğu, B-sütunu, çarpışma kutusu, tampon demiri, şaft ve yaprak yay.

200 MİLYON $ YATIRIMA ULAŞACAK

Şu ana kadar 40 milyon dolar yatırım yaptıklarını kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu: "2021 sonuna kadar yatırımlarımız 200 milyon dolara çıkacak. Ciddi teşvikler var. 4 Ar-Ge merkezimiz bulunuyor, bu yıl 6'ya çıkacak. 240 Ar-Ge personelimiz var."

YORUMLAR 33
  • otokolik 6 yıl önce Şikayet Et
    ötv+kdv+mtv+zorunlu t. sigortası sayesinde bu memlekette araba almanın enayilik olduğu kanıtlandı.
    Cevapla
  • TURAB 6 yıl önce Şikayet Et
    Bakan beyler milletin hevesini kaçırdı. Üretilmeden vergisini çıkardılar. Fiyat olarak ta hayal kırıklığına uğrattılar. Çıksa da çoğumuz alamayacağız.
    Cevapla
  • işçi. 6 yıl önce Şikayet Et
    yerlisi varken evini ithal beyaz eşya,tv,cep telefonuyla dolduranlar, yerli alacakmış,kim inanır buna.
    Cevapla
  • tatvanlı 6 yıl önce Şikayet Et
    bu aracın yapılacağına zerre miskali inancım yok...
    Cevapla
  • bozkurt 6 yıl önce Şikayet Et
    yapın artık şu arabayıda paramızın hıristiyan milletine gitmemesi için bekliyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle