Lada neden Türkiye pazarına giremiyor?

Rus otomotiv devi Lada, Türkiye'ye 2018 yılı itibariyle girmeyi planlıyordu ancak beklenen giriş gerçekleşmedi

Lada neden Türkiye pazarına giremiyor?
Lada neden Türkiye pazarına giremiyor?
GİRİŞ 07.03.2018 13:57 GÜNCELLEME 07.03.2018 13:57
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

2017'nin son aylarında, yeni yılda Türkiye'ye gireceğini duyuran Rus otomotiv şirketi Lada, aylar geçmesine rağmen satış veya bayilerine ilişkin somut bir adımda bulunmadı.

Türk jetlerinin sınır ihlali yapan Rus jetini düşürmesinin ardından Rusya ile gerilen ilişkiler uzun süre sonra düzeldi ve neredeyse duran ticaret yeniden başladı. 

Öncelikle tarımsal alanda sebze-meyve ihracatı, ardından sanayi alanında nükleer santral inşasına başlanılacak olması ve son olarak da Suriye’ye ilişkin siyasi işbirlikleri iki ülke arasındaki buzların erimesine neden oldu.

Ancak Rus markası Lada beklentilerin aksine 3 aydır Türkiye’ye giriş yapamadı. Hem müşteriler hem de otomotiv sektöründe Lada’nın Türkiye’ye neden gelmediği merak konusu oldu.

WEB SİTESİNDE TARİH OCAK 2018

Lada’nın 2018 yılı Ocak ayında Türkiye’de Lada Niva modelini satmayı hedefliyordu. Ancak durum beklendiği gibi olmadı ve Türkiye’ye giriş henüz açıklanmayan bir nedenle ertelendi. Türkiye’de satılması beklenen Lada Niva’ların ne fiyatı ne de hangi bayiler tarafından satılacağı belirlenmemiş durumda.

MOTOR HACMİ Mİ ENGEL OLUYOR?

Türkiye’de yüksek Özel Tüketim Vergisi oranları nedeniyle birçok otomotiv şirketi motor hacmi küçük araçlarını pazara sürüyor.Otomobilsayfası'ndan Burak Taşçı'nın bildirdiğine göre, genellikle 1600 cc motorun üstü hem yüksek Özel Tüketim Vergisi, hem yüksek Motorlu Taşıtlar Vergisi hem de akaryakıt pahalılığı nedeniyle fazla tüketim yapmalarından dolayı tercih edilmeyen modeller arasında yer alıyor.

Lada Niva'nın ise 1700 cc olarak satılması bekleniyor. Bu da Özel Tüketim Vergisi’nin yüzde 100 olması anlamına geliyor.

YORUMLAR 1
  • Murat 6 yıl önce Şikayet Et
    Fiyatlar 70-75 arasi denilitor.bence yuksek.. 50-55 arasi olsa kesin alinir.hatta yok satar.sirket siparislere bile yetisemez..arabam olmasina ragmen kredi kaldirir ben bile alirim.yalniz yillik 2,5 liralik vergiyi unutmamak lazim.umarim yorum dikkate alinirda fiyati uygun olur..
    Cevapla