Aston Martin 'ben de varım' dedi! Ve...

Cenevre fuarıda yine en çok dikkat çeken modeller arasında geleceği yansıtan konsept otomobiller oldu. geleceğin elektrikli otomobillerde olduğuna inananlar furyasına Aston Martin de katılarak konsept otomobili Lagonda'yı tanıttı.

Aston Martin 'ben de varım' dedi! Ve...
Aston Martin 'ben de varım' dedi! Ve...
GİRİŞ 07.03.2018 10:01 GÜNCELLEME 07.03.2018 10:01

İngiliz spor otomobil üreticisi tarafından "dünyanın sıfır emisyonlu ilk lüks markası" olarak tanımlanan Lagonda, Tesla modellerinde pek görülmeyen "kalite" kısmını da görmezden gelmeyecek. 

Lagonda Vision Concept, elektrikli geleceğin yanı sıra Gaydonlu markanın yeni modellerinde 2021 itibarıyla kullanacağı tasarım dilinin de habercisi.


Ön bölümünde motor bulundurmadığı için yolcu kabinine farklı bir yaklaşım getiren Lagonda Vision Concept'in bataryaları tabanın altında. Aston Martin tasarım şefi Marek Reichman, bu çizginin üzerinde kalan bölgenin yolcular için tasarlandığının altını çizdi.

İç mekân tasarımında Prenses Margaret'in oğlu olan mobilya tasarımcısı David Linley ile çalışan Reichman ve ekibi, elektrikli güç ünitesinin verdiği özgürlüğü kabinin lüks olduğu kadar kadar havadar olması için kullanmış.

Konseptte dikkat çekici birkaç özellik yer alıyor. Dışarıya ve yukarıya doğru açılan menteşeli arka kapılar, beraberinde tavanın da bir bölümünü kaldırarak yolcuların araca kolayca binmesini sağlıyor. Ön koltukları yana monte edilen kollar üzerine oturtan ekip, bu sayede taban alanını arttırmış. Aracın direksiyonu ise isteğe göre sola veya sağa kaydırılabiliyor; hatta otonom sürüş modunda çıkarılabiliyor bile.

Lagonda Vision Concept, katı-hâl bataryaları sayesinde 640 km'ye kadar menzil sunmakta.

Aston Martin, lüks ve elektrikli konspetini 2018 Cenevre Otomobil Fuarı boyunca sergileyecek.