Almanlar dev satın almadan rahatsız

Almanya Ekonomi Bakanı Zypries, Çinli Geely'nin Alman Daimler'in yüzde 10'unu satın alma hamlesini inceleyeceklerini belirterek, Daimler'in rakibi olan Geely'den bir temsilcinin Alman şirketin yönetim kurulunda yer almasının sorun olabileceğini ifade etti.

Almanlar dev satın almadan rahatsız
Almanlar dev satın almadan rahatsız
GİRİŞ 27.02.2018 10:56 GÜNCELLEME 27.02.2018 10:56
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Almanya Ekonomi Bakanı Brigitte Zypries, Çinli Geely'nin Alman otomotiv markası Daimler'in yüzde 10'unu satın alma kararını incelemeye alacaklarını söyledi.

Stuttgarter Zeitung gazetesine konuşan Zypries, "Bu durumu yakından incelememiz gerekiyor. Bu durumun açıklanmaya ihtiyacı var" dedi.

Zypries, Daimler'in rakibi olan Geely'den bir temsilcinin Alman şirketin yönetim kurulunda yer almasının sorun olabileceğini ifade etti.

Zypries, iş dünyası gazetesi Handelsblatt'a açıklamasında da, Almanya'nın açık bir ekonomiye sahip olduğunu, ancak bu açıklığın endüstriyel ve siyasi çıkarları için başka ülkeler tarafından suistimal edilmesine izin verilmemesi gerektiğini de ifade etti.

Çinli otomotiv devi Geely’nin kurucusu Li Shufu'nun, Alman Daimler'in yüzde 10 hissesini satın alarak şirketin en büyük hissedarı olduğu açıklanmıştı. Li'nin Mercedes'in sahibi olan Daimler'in yüzde 10 hissesini 9 milyar dolara satın aldığı bildirilmişti.

YORUMLAR 4
  • ilkay 6 yıl önce Şikayet Et
    kendileri herşeyi alıyor ama
    Cevapla
  • memocan 6 yıl önce Şikayet Et
    erkunt marka traktor fabrikamizin hindistana bu paranin yuzde 1 ine falan sattik . adamlar yuzde 1o unu bile milyarlarca dolara vermiyorlar .
    Cevapla
  • Yasin 6 yıl önce Şikayet Et
    Mercedesin yüzde 10 u 10 milyardolar yapıyor bizim yerli oto için gerekli olan paradan daha fazla
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    millet malına sahip çıkıyor.biz bütün markalarımızı sattık.
    Cevapla