Çinliler, Alman otomobil devine ortak oldu

Çin merkezli Zhejiang Geely Holding şirketinin kurucusu Li Shufu, Almanya merkezli otomobil devlerinden Daimler AG'nin en büyük yatırımcısı olmak amacıyla, şirketten 7.3 milyar euroluk hisse satın aldı.

Çinliler, Alman otomobil devine ortak oldu
Çinliler, Alman otomobil devine ortak oldu
GİRİŞ 24.02.2018 10:35 GÜNCELLEME 24.02.2018 10:47
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Bloombergde geçen hafta yer alan haberde Geely şirketinin borsada gerçekleştirdiği alımlarla yüzde 10un biraz altında bir konuma geldiği yer almış ve Daimler AG ise hisse satın alma işlemini mevzuat dilekçeleri yoluyla doğrulamıştı. Dilekçede ise Geely şirketinin Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Shufunun hisseyi yatırım fonu yoluyla satın aldığı belirtildi.

Mercedes Benz ana ortaklığına yapılan yatırım Geelynin Avrupa otomotiv pazarına girişini simgelerken, diğer bir yandan uzun bir süredir devam eden spekülasyonları sona erdirdi. Landesbank Baden-Wuerttemberg şirketinden Stuttgart merkezli analist Frank Biller konuyla ilgili, Daimler AGde bir Geely hissesi, şirketin elektrikli araçlar gibi yeni uzmanlıklar kazanabilmelerine yardımcı olacak işbirliğine olan inancını gösteriyor. Aynı zamanda bu anlaşma, Daimler için Çinde yeni bir yol açıyor dedi.

 

 

Diğer büyük bir yatırımcıyı ağırlayan ve uzun bir süredir olumlu bir gidişatta seyreden Daimler AG, BMW AG gibi lüks araçlarının yanı sıra, daha çok SUVler ve sportif araçlara da yer vererek sunumlarını genişletti.

Bloombergde yer alan habere göre Daimler AG Sözcüsü Joerg Howe, Almanya merkezli otomobil şirketinin gerçekleşen yatırımı bir güvenoyu olarak gördüğünü söyledi. Howe, Li Shufu, Daimlerin çok iyi tanıdığı Çinli bir girişimcidir ve Daimler AG kendisinin yetkinliğine ve geleceğe dönük gelişmelerdeki odağına oldukça takdir etmektedir dedi.

YORUMLAR 10
  • reşat 6 yıl önce Şikayet Et
    mercedes çakması firma, mercedes'e nasıl ortak olabilmiş
    Cevapla
  • Bünyamin 6 yıl önce Şikayet Et
    Geely verdigin paranın hakını veren bir araba özelik desen var konfordavar güvenlik en üst seviyede helal olsun geely ye türkiyeye gelsin ilk işim almak olacak
    Cevapla
  • Gell 6 yıl önce Şikayet Et
    Gelly zaten yıllardır türkiyede satılıyor ve dandik bi araba
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    BERKAY ASLAN ne guluyorsun kocum adam haksiz mi koskoca DAIMLER sirketi cinlilein eline kaldiysa gulunmesi gereken almanlar
    Cevapla
  • mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    bence görünen çinli arkasında malüm kavim ilabilir çünkü sermayelerini çine taşıyorlar
    Cevapla
  • Serdentaç 6 yıl önce Şikayet Et
    Bizde daha elektrikli araba yapacagiz ,biz dunyanin 50 yil gerisinden gidiyoruz .
    Cevapla
  • Osmanlı_Torunu 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne yapalım yapmayalım o zaman. Ne gerek var diyelim ağlanalım duralım mı ! nereden başlarsan kardır deyip bir yerden girilmesi gerekiyor.geç olsun güç olmasıın.
    Cevapla
  • Geely 6 yıl önce Şikayet Et
    Toyota motoru üreten büyük şirket iken gelişip 3 büyük araba markasına ortak olduysa yakında tamamını satın alır. Çok hızlı ilerleyen ve büyüyen bir şirket tebrik etmek lazım. Turkiyede çekingen davranıp geely almam diyenlere gelsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle