2018 araç egzoz muayene ücreti kaç TL? Bakanlık açıkladı...

2018 yılı egzoz muayene ücreti ne kadar oldu? Binlerce araç sahibi bu sorunun yanıtını arıyor. Çevre ve şehircilik bakanlığı egzoz muayenesi yaptırmayanlara ‘pul’ ve ‘ruhsat’ verilmeyeceğini açıkladı. Bu sebeple 2018 araç egzoz muayene ücreti büyük merak konusu oldu.

2018 araç egzoz muayene ücreti kaç TL? Bakanlık açıkladı...
2018 araç egzoz muayene ücreti kaç TL? Bakanlık açıkladı...
GİRİŞ 30.01.2018 15:41 GÜNCELLEME 30.01.2018 15:42

Tüvtürk,  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 11 Mart 2017 tarihinde resmi sitesinden yayınlanan  Egzoz Gazı Emisyonu Kontrolü Yönetmeliğinde, 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren bütün hükümleri ile yürürlüğe gireceği hakkında kamuoyunu bilgilendirdi. Buna göre egzoz gazı emisyon ölçümleri elektronik ortamda egzoz gazı emisyon ölçümü takip sistemi'ne kayıt edilerek yapılmaya başlanacak ve ölçüm sonrasında araç sahiplerine 'pul' ve 'ruhsat' verilmeyecektir. Araç sahiplerinin ölçüm neticesinde düzenlenen ve ölçüm sonuçlarını da içeren ‘Egzoz gazı emisyon ölçüm raporu’nu araçlarında muhafaza etmesi ve denetimlerde ibraz etmesi gerekecektir. Peki 2018 yılında egzoz muayene ücreti ne kadar oldu?

2018 EGZOZ MUAYENE ÜCRETİ NE KADAR?

 

 

Her yıl değişen egzoz gazı emisyon ölçümü fiyatlarından sonra vatandaş 2018 yılında gelen zammı merak etmeye başladı. Geçen yıl 50 TL olan egzoz muayene ücreti 1 Ocak 2018 tarihi itibarıyla KDV dahil 55 TL oldu.

YENİ YILDA EGZOZ EMİSYON PULU VERİLMEYECEK!

Hali hazırda egzoz gazı emisyon ölçümünü yaptırmış olan ve araç sahiplerinde bulunan ‘pul’ ve ‘ruhsat'lar geçerlilik süresi sonuna kadar kullanılmaya devam edecek, geçerlilik süresi dolduğunda araç sahiplerinin egzoz gazı emisyon ölçümlerini yenilemesi gerekecektir. Araç sahiplerinde bulunan ‘Egzoz Emisyon Ruhsatı'nda pul yapıştırılacak yer olsa bile, 01 Ocak 2018 tarihinden sonra yapılacak olan egzoz gazı emisyon ölçümleri neticesinde pul verilmeyecek. Bunun yerine ‘Egzoz gazı emisyon ölçüm raporu' düzenlenecek ve bu rapor araçta muhafaza edilecektir.

Geçerli bir egzoz emisyon ölçümü bulunmayan araçların, araç muayeneleri ağır kusurlu olarak değerlendirilecek ve muayeneleri onaylanmayacaktır.

Egzoz emisyon ölçümünü 1 Ocak 2018 tarihinden itibaren yaptıranlar ölçüm geçerlilik tarihini e-Devlet üzerinden sorgulayabilecektir.