Dev satışta şok gelişme! Kandırıldık

General Motors’tan Alman Opel’i 1.3 milyar Euro’ya satın alan Fransız PSA Grubu (Peugeot-Citroen) ‘kandırıldık’ diyerek ödediği paranın yarısını geri istiyor.

Dev satışta şok gelişme! Kandırıldık
Dev satışta şok gelişme! Kandırıldık
GİRİŞ 05.12.2017 18:36 GÜNCELLEME 05.12.2017 18:55
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

PSA’nın Opel markalı araçların karbon emisyon değerinin beklenenden yüksek çıkmasından dolayı ciddi ceza ile karşı karşıya gelebileceği, bu yüzden GM’den 600 ila 800 milyon Euro arasında para istedikleri belirtiliyor. Bilmeyenler için Avrupa Birliği (AB) 2020-2021 yılları arasında bugün kilometre başına 130 gram olan karbon salınım limitini 95 grama düşürecek. Bu limitin üstünde olan araçlar AB ülkelerinde satılamayacak.

BÜYÜK CEZA ALIRIZ

General Motors (GM) sözcüsü David Caldwell konuyla ilgili açıklama yapmaktan kaçınırken, PSA General Motors’un Opel’i satarken karbon emisyon rakamları konusunda kendilerini yanlış yönlendirdiğini savunuyor. PSA CEO’su Carlos Tavares, “Anlaşmayı imzaladıktan birkaç hafta sonra karbon emisyonu rakamları hakkında bir yanlışlık olduğunu anladık” diye konuştu. Bu olaydan sonra ekiplerinin üretim ve satışı yeniden tasarladıklarını anlatan Tavares, “Eğer AB’nin verdiği karbon sınırını karşılayamazsak çok büyük ceza alırız ve bu cezalar şirketin varlığını bile tehdit eder hale gelir” ifadesini kullandı. GM’in Chevrolet Bolt modeli emisyon değerlerini karşılamadığı için otomobil başına 10 bin Euro ceza kesilmişti.

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 18
  • aziz 6 yıl önce Şikayet Et
    bu ne sacmaliktir yahu psa ford volvo gibi bircok markaya dizel motor ureten bir firma nasil olurda bu hataya duser.ayrica opel avrupaya yillardir arac uretiyor madem karbon salinimi standartlarin ustunde nasil satildi bunca otomobil bence psa opelden zarar edecegini anladi kiviriyo...
    Cevapla
  • gokhan 6 yıl önce Şikayet Et
    haberi iyi okumadan yorum yapmayın. 2020 ve 2021 de 95 grame düşüeceğinden dolayı bu değerleri yakalayamıyorlar diye olay burdan kopuyor. nerenizle okudunuz. şuanki değerle standartlarda
    Cevapla
  • Samii 6 yıl önce Şikayet Et
    Abd almanlara. Almanlar fransızlara. Güzel döngü bize bulaşmayın birbirinize istediğinizi yapın.
    Cevapla
  • iisam 6 yıl önce Şikayet Et
    sonra hepsi birlikte Türkiye'ye
    Cevapla
  • iso 6 yıl önce Şikayet Et
    batılıların anasını babasını öldürsen savaş çıkarmazlar amma işin ucunda pars varsa kendileri öldürür ana babalarını.
    Cevapla
  • Gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne kadar güzel söylediniz. Karasını al malı al ne yaparsan yap sma parasına dokunma bunların.
    Cevapla
  • Tuzlalı 6 yıl önce Şikayet Et
    Opel fabrikalarını turkiye ye taşısınlar verelim o yarı parayı ortak olalım turkiyede üretelim satalım komşu ülkelerle
    Cevapla
  • ugur btn 6 yıl önce Şikayet Et
    işte böyle.Birbirinizi yiyip bitirin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle