1 dakika şarj ile 800 km!

Fisker, yeni geliştirdiği teknoloji ile 1 dakika şarj sonrası 800 kilometre sürüş sağlanabileceğini iddia ediyor.

1 dakika şarj ile 800 km!
1 dakika şarj ile 800 km!
GİRİŞ 15.11.2017 09:47 GÜNCELLEME 15.11.2017 10:34
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Otomobil dünyasında elektrikli arabalar popülerliğini arttırırken, piyasanın gelişmesindeki en büyük engellerden biri olarak gösterilen şarj süresi ve sürüş menziliyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Fisker ismindeki görece küçük sayılabilecek bir üretisi katı hal lityum iyon bataryalar için patent başvurusunda bulundu ve 2023 içinde üretime geçilmesi planlanıyor.

Emotion elektrikli sedan modeli için ön sipariş toplayan üretici, 2.5 kat daha fazla yoğunluğa sahip yeni katı hal batarya teknolojisi sayesinde 1 dakika şarj ile 800 kilometre sürüş sağlayacağını iddia ediyor.

Hedef 2020

Fisker'in batarya geliştirme departmanı ekibinin çoğunluğu Sakti3 şirketinin ar-ge ekibinden oluşuyor. Söz konusu şirket, 2020 yılında elektrikli araba pazarına girmek isteyen Britanyalı elektrikli ev gereçleri devi Dyson tarafından satın alınmıştı. Japon Toyota'nın da benzer bir teknoloji üzerinde çalıştığı ve 2022 yılında piyasada olması bekleniyor. 

Kaynak: Habertürk

YORUMLAR 7
  • Turk 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence arac hareket halinde iken kendini sarj edebilir bence bu aractada mantik bu
    Cevapla
  • Hilmi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye elektrikli oto da cok cok ısrarcı ve hızlı olmalı ayrıca elektrik li otoda vergileri sifirlayip vatandaşı teşvik etmeli. Dışa bağımlılığı azaltabilir. Yani dışardan milyar dolar verip Petrol almayacak. Petrole verdiği para kasada kalacak. Böylece hem vatandaş rahat edecek hem hazine.
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    Batarya lar değişebilir olsun boşu verip doluyu alalım en fazla kırk saniye al sana beklmeden şarj
    Cevapla
  • Tesla 6 yıl önce Şikayet Et
    Çok mantıklı bi düşünce
    Cevapla
  • Atak 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye bu teknolojiye ağırlık vermeli, elektrikli arabaların kalbi bataryaları, kim en hızlı şarj en uzun menzili yakalarsa piyasayı domine edecek, haber doğruysa 1 dakika inandırıcı gelmedi ama hızlı sarjla 800 km demek istanbuldan ankarya git gel süper olur.
    Cevapla
  • superman 6 yıl önce Şikayet Et
    gerçekse fosil yakıtlı araçlar çöpe gider,ama bize yaramaz,vergilerle boğmak için aportta bekleyen biz zihniyet var,çünkü araç sahibi kümese girmiş yolunacak kazdır düşüncesi hakim maliyede.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle