'10 yıl sonra onlara ehliyet alınacak'

Berlin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şahin Albayrak, insanlığa 10 yıl içinde insansız taşıtları görmeye hazır olmaları çağrısı yaptı.

'10 yıl sonra onlara ehliyet alınacak'
'10 yıl sonra onlara ehliyet alınacak'
GİRİŞ 28.08.2017 11:06 GÜNCELLEME 28.08.2017 11:06
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Son dönemde tüm dünyada tartışılan konulardan biri olan insansız araçlara teknolojik gelişmeler ışığında “insansız uçaklar” meselesi eklendi. Almanya’nın geleceğini şekillendiren isimlerden biri olarak kabul edilen Berlin Üniversitesi Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Şahin Albayrak, insansız uçakların ve insanların kullanmaya başlayacağını belirtti. Hürriyet'te yer alan habere göre, CNN Türk’te ‘Hakan Çelik ile Hafta Sonu’ programının konuğu olan Albayrak, Çelik’in "Siz bir Ordinaryüs olarak makinelerin kullandığı uçağa biner misiniz?” sorusuna ise “Ben binerim fakat insanların bu konuda endişesi olacağı için birçok kişi ilk etapta binmeyecek” cevabını verdi.

Şu anda başta otomotiv sektörü olmak üzere her kesimin geleceğin aracı nasıl olmalı sorusuna yanıt aradığını vurgulayan Albayrak, “İnsansız araçlar, otomobiller Almanya’da da otomotiv sektörünün en büyük konusu. Geleceğin otomobili nasıl olacak? Geleceğin aracı yeni alternatif veya elektrikli motorlu tamamen insansız araçlar olacak. Bu kesin olacak ve herşeyimizi değiştirecek. Başta algımızı değiştirecek. Artık insanın ehliyeti olmayacak, araçların ehliyeti olacak. Herkes araç kullanabilecek” diye konuştu.

DİJİTAL YOL GEREKLİ

Albayrak, ancak tüm bunların hayata geçirilebilmesi için yolların da akıllanması gerektiğine dikkat çekerek şöyle devam etti: “Özellikle Türkiye gibi öngörülmeyen yollarda otomobillerin tüm olasılıkları hesaplayabilmesi için yolları dijitalleştirmemiz lazım. Yani sadece araçları akıllı yapmak yetmiyor çevreyi de dijitalleştirmemiz gerekiyor. Akıllı yollar yapacağız, her yere sensörler koyacağız ve bilgiyi algılayacaklar. Otomobillerin arasında birisi geçince, yola çıkınca, bir şey yuvarlanınca veya bir kuyruk oluşunca bunların hepsini sensörler sayesinde algılayacak. Ve ona göre tepki verecek.”

YORUMLAR 2
  • sessiz 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye insanlısını üretsin haber yapalım.Artık yeter.Ne oldu arabamız.Yoksa yalan mıydı?
    Cevapla
  • akan 6 yıl önce Şikayet Et
    olsa ne olurki araba kullanmak bi zevk
    Cevapla