Direksiyon ve pedal isteğe bağlı olabilir!

Ford, önümüzdeki yıllarda, çıkarılabilir direksiyon ve pedal setine sahip araçlarla karşımıza çıkabilir.

Direksiyon ve pedal isteğe bağlı olabilir!
Direksiyon ve pedal isteğe bağlı olabilir!
GİRİŞ 21.08.2017 14:30 GÜNCELLEME 21.08.2017 14:30
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Ford, ilginç ama bir o kadar yenilikçi bir projenin patentiyle karşımıza çıktı. Sürücüsüz otomobilleri doğrudan etkileyebilecek olan bu proje, önümüzdeki yıllarda direksiyon ve pedal setinin opsiyonel olarak sunulacak özellikler arasında olacağına işaret ediyor. 

Ford, söz konusu çıkarılabilir direksiyon ve pedal seti için Şubat 2016’da başvuru yapmış. 

Sisteme gelecek olursak; direksiyon simidi ve pedalları kabin içerisinde yerine oturtmak için kilitleme noktalarına ve ek bölüme yer veriliyor. Aynı zamanda konsola da ek bir hava yastığı yerleştirilmiş. 

Detaylara inildiğinde direksiyon bağlantılarının geleneksel yöntemler kullanılarak mekanik bir bağa ile yapıldığı görülüyor. Alternatif ise direksiyon milinin kullanılmadığı sistem.

Projenin pedal ayağındaki sistem için de elektronik bir çözüm üzerinde çalışan Ford’un, bunu ilk kez ne zaman sergileyeceği ise merak konusu.

Kaynak: LOG

YORUMLAR 2
  • Nurettin GÜN 6 yıl önce Şikayet Et
    Ford önce iki koltuk arasındaki fites kolu ile el firenini kaldırıp,araya bir koltuk daha eklesin ön tarafada üç kişi binebilsinki karabalık aile 6 kişiyle seyehat edebilsin eski kadirlaklar gibi,taksiçilik yapanlarda çok memnun olacaktır.
    Cevapla
  • gurbetci 6 yıl önce Şikayet Et
    7 kisilik arabalar mevcut lazim olursa haber et daha genis bilgiler yazabilirim
    Cevapla