Aracını çeken çekiciyi trafikten men ettirdi!

Bir çekici, çektiği aracın sahibi tarafından haczedildi. Üstelik çekici hakkında yakalama kararı çıkartıldı ve trafikten de men edildi.

Aracını çeken çekiciyi trafikten men ettirdi!
Aracını çeken çekiciyi trafikten men ettirdi!
GİRİŞ 19.08.2017 10:30 GÜNCELLEME 19.08.2017 10:31
Bu Habere 69 Yorum Yapılmış

Söz konusu çekici, hatalı park yapan bir aracı çekiyordu. Aracın sahibi ise uzmanlık alanı trafik olan bir avukattı.

Avukat Orhan Gökçe, aracını İstanbul Fatih'te bulunan Vatan Caddesi'nde bir ara sokağa bıraktı. İşini bitirip geri döndüğünde ise aracı çekiliyordu. Çekilme anında geldi ve polislere 'Aracımı indirin. Ben aracımın başına geldim' dedi. Ancak polisler bunu yapmayarak otomobili yedi emin otoparkına götürdü.

OTOPARK VE ÇEKİCİ PARASI

Hatalı park yapan Gökçe'ye 74 lira park cezası kesildi. Ayrıca 90 lira çekici, 10 lira da otopark parası eklendi.

ÇEKİCİ TRAFİKTEN MEN EDİLDİ

Bunun üzerine Gökçe harekete geçti. Aracını çeken çekiciye önce haciz koydurdu, ardından da araç için yakalama kararı çıkarttırdı. Mahkemenin verdiği haciz ve yakalama kararın ardından da çekici yedi emin otoparkına çekildi ve trafikten men edildi.

YÖNETMELİKTE NE YAZIYOR?

Araca park cezası kesilebileceğini, ancak götürülemeyeceğini söyleyen Avukat Gökçe, ''İlgiliye hatalı park için para cezasını tebliğ edecek, ama aracı çekiciden indirecek ve yedi emin otoparkına götürmeyecek.'' dedi. Gökçe, trafik yönetmeliğinde de durumun bu şekilde geçtiğini, araç sahibinin aracın başına geldikten sonra polisin o aracı indirmek zorunda olduğunu belirtti.

'MUHTEMELEN TRAFİK POLİSİ DE BİLMİYOR'

Avukat Gökçe ayrıca, aracını çeken trafik polisine de yönetmeliği aktardığını ve aracı inmesi gerektiğini söylediğini ifade ederek, ''Ama trafik polisi yönetmeliği bilmiyor muhtemelen. Benim bu talebimi kabul etmedi.'' dedi.

Kaynak: TRT 1

YORUMLAR 69
  • cezzar 6 yıl önce Şikayet Et
    arkadaş zaten bu çekici ekibi ( şoför, yardımcısı ve bir polis memuru) ve tabiiki otoparkçı abileri bir şebeke gibi çalışıyorlar. çete bile diyebiliriz. vah vatandaşın haline, yazık günah,
    Cevapla
  • İsmail.K 6 yıl önce Şikayet Et
    Araç herhangi bir İtfaiye yolunu veya Cankurtaran yolunu işgal etmediği müddetçe ÇE-Kİ-LE-MEZ. (NOKTA). Aracın plakası belli, sahibi belli, yazarsın cezasını gidersin. Ara sokaktan Araç çekme'de neymiş kardeşim. Sırf camlarımda Film var diye benim aracım çekildi bu memlekette. Çocuğum kucağımda kalakaldım. Hatta bazen Park yasağı levhası olmayan yerlerden bile Araç çekildiğini gördüm. Bunlar tam bir Mafya olmuş kardeşim... Ama gel gelelim, kimi kime şikayet edeceksin ve nasıl uğraşacaksın. Herkes Avukat değilki...!
    Cevapla
  • oflu 6 yıl önce Şikayet Et
    cok şey var yazacak da yerideyil
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye de arkasi saglam olan her zaman kazanir o mahkeme o savci nasil bir cacik ki o sözde uzmanlik alani tarfik olan avukat bozuntusuna madem uzmanlik alanin yasak yere niye park ediyosun sen kanunlara uygulamaya meydan mi okuyosun hadi bilmeden yapsan neyse bilerek yapmak sucunu ikiye katlar bu demek oluyorki sen kanun tanimam demek istiyosun DIYEMEMIS MI avrupada dahi arac cekiciye alindiktan sonra o aracin sahibi bir siyasi avukat polis vs de olsa indiremez gider cezasini alir cekildigi parktan aracini teslim alir
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Hatırlarsanız bu yönetmeliği FETÖ çıkartmıştı. FETÖ üyelerinden birilerin haberi yapılarak Trafik Vakfı, araç çekerek haksız kazanç sağlıyor diye haberler yapılmış ve bu madde uygulanmaya başlanmıştı. Artık trafiği felç edipte sonra ben aracımın başına geldim, trafiktekiler ne olursa olsun anlayışı devlet yetkililerimizce derhal kaldırılmalıdır. Hakedilen gerçek cezalar uygulanmaya başlanmalıdır.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle