29 Temmuz Ehliyet sınav sonuçları MEB açıklanma tarihi!

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen Motorlu Taşıtlar sınavının ardından sınav sonuçlarının açıklanacağı resmi tarih, adayların en çok merak ettiği ve araştırdığı konular arasına girdi. Peki, ehliyet sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak?

29 Temmuz Ehliyet sınav sonuçları MEB açıklanma tarihi!
29 Temmuz Ehliyet sınav sonuçları MEB açıklanma tarihi!
GİRİŞ 29.07.2017 15:16 GÜNCELLEME 29.07.2017 15:16

29 Temmuz tarihinde Motorlu Taşıt Sınavına katılım gösteren adaylar, sınavda başarı sağlayıp sürücü belgelerini edinmek üzere sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına dikkatle yönelmeye başladı. Ehliyet sahibi olmak isteyen adaylar, sınav sonuçlarının açıklanacağı resmi tarih için heyecanla bekleyişe koyuldu. İşte, ehliyet sınavına giren adayları özellikle yakından ilgilendirecek tüm detaylar…

EHLİYET SINAVI SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

29 Temmuz’da gerçekleştirilen ehliyet sınavı sonuçları, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yayımladığı bilgilere göre 10 Ağustos Perşembe günü adaylar sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

SINAV SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLECEK?

Sınav sonuçları, http://www.meb.gov.tr internet adresinden duyurulacaktır. Kursiyerler, bu adresten Özel Motorlu Taşıt Sürücü Kursiyerleri Sınav Sonuçları linkinin üzerine tıklayarak açılacak sayfadan, T.C. kimlik numarasını girerek sınav sonuçlarını öğrenebilecek.

Ayrıca, Özel MTSK müdürlükleri Özel MTSK Modülünden kurum kodunu ve şifresini girerek, müdürlüklerinden sınava girenlerin sonuç listesini çıkaracak ve kursiyerlere tebliğ edecektir.

EHLİYET SINAVINDAN GEÇMEK İÇİN KAÇ PUAN ALMAK GEREKİR?

Sürücü belgesi edinmek isteyen adaylar girecekleri ehliyet sınavından 70 puan almaları durumunda direksiyon sınavına girecekler. Direksiyon sınavından da 70 puan almaları durumunda sürücü belgesi almaya hak kazanacaklar. 

EHLİYET SINAVI ÜCRETİ NE KADAR?

İlk defa direksiyon sınavına girecek bir kişinin, direksiyon sınavı için ödemesi gereken ücret, 80 TL’dir. 2017 ehliyet sınavının teorik olan bölümünün ücreti ise 70 TL’dir.

EHLİYET SINAVININ GEÇERSİZ SAYILDIĞI DURUMLAR NELERDİR?

MEB’in resmi sitesinde yayınlanan kılavuza göre o durumlar şu şekildedir:

Geçerli kimlik belgesinin ve sınav giriş belgesinin ibraz edilmemesi,

e-Sınav ekranındaki fotoğraf ve bilgilerle nüfus cüzdanındaki veya sınava giriş belgesindeki bilgilerde uyuşmazlık olması,  Herhangi bir kursiyerden ya da dokümandan kursiyerin kopya çektiğinin salon görevlilerince tespit edilmesi,

Kursiyerin yerine başkasının sınava girmesi, her türlü bilgisayar özelliği bulunan cihazlar, saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile cep telefonu, telsiz ve benzeri iletişim araçları, defter, kitap, sözlük, hesap cetveli gibi araçları sınav anında kursiyerin yanında bulundurması,

e-Sınav uygulama cihazlarına ve merkez demirbaşlarına zarar verilmesi,

Sınav komisyon görevlilerinin veya salon görevlilerinin, hazırladığı raporlarda/tutanaklarda veya sınav uygulamasında kaydedilen kamera görüntülerinde,

Kursiyerin Yönergede belirtilen sınav kurallarını ihlal ettiğinin belirlenmesi.

EHLİYET ALMAK İÇİN GEREKLİ BELGELER NELERDİR?

Sürücü belgesi almak isteyen ve gerekli belgeleri tamamlayan kursiyerler, özel motorlu taşıt sürücüleri kursu müdürlüklerine kayıt yaptıracaktır. Kayıt şartları aşağıdaki gibi..

a. A1, A2, F ve H sınıfı sürücü kursları için 17 (on yedi) yaşını bitirmiş olmak.

b. B ve G sınıfları için 18 (on sekiz) yaşını bitirmiş olmak.

c. C, D ve E sınıfları için 22 (yirmi iki) yaşını bitirmiş olmak. ( Üniversitelerin sürücü eğitimi veren yüksekokul ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin askerî ihtisas görevleri için subay ve astsubay sınıf okullarında ve uzman Jandarma okullarında açılan sürücü eğitimi kurslarından mezun olanlarda bu şart aranmaz.)

ç. A1, A2, B, C, D, E, F, G ve H sınıfı için en az ilkokul düzeyinde eğitim almış olmak.

d. Pratisyen tabip veya uzman tabip tarafından verilen “sürücü olur” sağlık raporu almış olmak.

e. “Sabıka kaydının olmadığına dair” dilekçeyi kurs müdürlüğüne vermek.

f. Sürücü belgesi süresiz olarak geri alınmamış olmak.

g. Son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş 1 (bir) adet vesikalık fotoğrafını Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.

ğ. Nüfus cüzdanı fotokopisini Özel MTSK Müdürlüğüne teslim etmek.