Hyundai ve Kia'ya sesli asistan için Kakao devrede

Güney Kore'nin en büyük mesajlaşma uygulaması Kakao, ülkenin ikinci büyük otomotiv şirketi Hyundai ve ona ait Kia ile bir anlaşma imzalayarak ortaklık kurduğunu açıkladı.

Hyundai ve Kia'ya sesli asistan için Kakao devrede
Hyundai ve Kia'ya sesli asistan için Kakao devrede
GİRİŞ 24.07.2017 15:23 GÜNCELLEME 24.07.2017 15:23

Ülkedeki telefonların yüzde 95'inde bulunan KakaoTalk adlı uygulamayla meşhur olan Kakao, daha sonra diğer alanlara da girdi.

Uber'e rakip bir ulaşım uygulaması olan Kakao Mobility ile ayda 50 milyon aktif kullanıcıya ulaştı ve pazar lideri oldu. Buna karşın, haziran sonunda şirketleri ayıran Kakao, bu girişimi için 437 milyon dolar da yatırım aldı.

Şirketin bir çalışma alanı da yapay zeka. Bu yeni anlaşmayla, plana göre, Hyundai ve Kia'nın belirli otomobilleri için sesli asistan teknolojisi geliştirecek olan Kakao, otomobil kullanırken restoran, benzin istasyonu gibi konum bazlı bilgilere, web aramalarına, otomobille ilgili verilere ya da eğlence sistemine erişimi kolaylaştıracak.

Kakao I adlı teknoloji, görüntü tanıma, metni sese çevirme, doğal ddil işleme ve sohbet robotları (chatbot) için de kullanılabiliyor. Kakao, bu hizmetini yazılımcılara açık hâle getirerek, daha fazla özelliğin geliştirilmesinin de önünü açacak.

SIRADA SÜRÜCÜSÜZ OTOMOBİL VAR

Şirket, ayrıca sürücüsüz otomobil üzerinde çalışıyor, fakat bu konuda Hyundai ve Kia ile bir ortaklık söz konusu değil.

Hyundai de sürücüsüz otomobil için çalışmalara ilk başlayan otomotiv şirketlerinden birisi. Bu amaçla Samsung'u da geride bırakarak Güney Kore'nin ilk lisansını da alan şirket, aralıkta ilk prototipleri tanıtmıştı. Şirket, yarı sürücüsüz sürüş teknolojisini de geçen ay, hedeflediği süreden erken tanıttı. Sürücüsüz otomobilin piyasaya çıkma hedefi ise 2022 olarak belirtiliyor.

Habertürk