BMW i8 nasıl olacak özellikleri? Türkiye fiyatı kaç TL?

BMW markası, 2018 yılında son derece şık ve sportif araba özelliğini taşıyan İ8 Roadster’i üstü açık versiyonu ile piyasaya sürecek. Peki, BMW’nin yeni serisi İ8 Roadster ile kullanıcıları neler bekliyor?

BMW i8 nasıl olacak özellikleri? Türkiye fiyatı kaç TL?
BMW i8 nasıl olacak özellikleri? Türkiye fiyatı kaç TL?
GİRİŞ 24.07.2017 10:49 GÜNCELLEME 24.07.2017 10:49

Hibrit otomobillerde yeni bir dönem başlatan BMW, serisine bir yenisini daha ekleyerek teknoloji harikası olmaya ve adından söz ettirmeye devam ediyor. Alışagelmişin dışında iç ve dış mekan tasarım yapısıyla dikkatleri üzerine toplayan BMW, kusursuz tasarımını gelecekten ilham alarak gerçekleştirdi. Her detayında olağanüstü teknolojik estetik bulunması kullanıcılar ve otomobil severler tarafından tam not aldı.

BMW İ8 ROADSTER TEKNİK ÖZELLİKLERİ:

BMW İ8 Roadster, yeniden tasarlanmış LED ışıklandırmalarıtamponları ve jant seçenekleriyle bizleri karşılayacak. İlk kez 2012 yılında Pekin Otomobill Fuarı’nda görücüye çıkan bu model üç silindire sahip olacak.

1.5 litrelik 3 silindirli turbo benzinli motordan ve ön kısma monte edilmiş elektrikli motordan oluşan hibrit ünitesi bulunmaktadır.

BMW İ8 Roadster yapılan iyileştirmelerle birlikte yüzde 10 oranında daha güçlü bir yapıya sahip olması bekleniyor. Bu da hali hazırda yaklaşık 360 beygir olan güç değerinin 420 beygir civarına yaklaşması demek. Batarya kapasitesinin artışı da güncel BMW i8' in menzilini iyileştirecek.

Spor otomobil ruhunu başarılı bir şekilde yakalayan BMW İ8 Roadster’in, kelebek kapı formuna sahip olması ve aracın tavan bölümünün manuel olarak çıkartılabilmesi bekleniyor.

2018'in ikinci çeyreğine piyasaya sürülmesi beklenen yeni nesil BMW i8 Roadster, materyalinde kullanılan karbon-fiber destekli plastik materyali sayesinde otomobili daha hafif ve daha esnek bir biçime getirdi.

BMW İ8 ROADSTER NE ZAMAN SATIŞA ÇIKACAK?

BMW, satışları 2018'de başlayacak i8 Roadster önümüzdeki aylarda görücüye çıkarabilir. Bu noktada en makul tanıtım yeri olarak 2017 Eylül ayı sonunda kapılarını açacak olan Frankfurt Otomobil Fuarı öne çıkıyor. Tabii Alman marka bundan daha önce internet üzerinden bir lansman yapmayı da tercih edebilir.

BMW İ8 ROADSTER FİYATI NE KADAR OLACAK?

Fiyat konusunda İ8 Roadster’in üstü açılır versiyon olması, doğal olarak İ8 Coupe'den pahalı olacaktır. BMW i8' in Türkiye fiyat etiketi 797,400 TL'den başlıyor.