Terörden daha çok kişi öldürdü!

Başbakan Yıldırım, trafik kazalarında ölenlerin terör nedeniyle ölenlerden daha çok olduğunu söyledi.Yıldırım, bu kazaların ekonomik olarak verdiği büyük zarara da dikkat çekti.

GİRİŞ 06.07.2017 16:34 GÜNCELLEME 06.07.2017 17:50
Bu Habere 13 Yorum Yapılmış

Başbakan Yıldırım, 'Trafikte Yüzde 100 Yaşam Projesi'nin açılışında konuştu.

Trafik kazalarının bilançosuna dikkat çeken Yıldırım,  ''Bugün halen yanılmıyorsam yıllık 25 bin can kaybı, on binlerce yaralı, milyarlarca avro maddi kayıp var. Türkiye de bundan farklı değil, Amerika da bundan farklı değil. Dünyanın her tarafında aslında 'sessiz ölüm' dediğimiz, trafikteki ölümler, terör nedeninden kat kat üstünde ama terör çok konuşuluyor, trafikteki ölümler konuşulmuyor.'' dedi.

Traik kazalarında en önemli faktörün insan olduğunu söyleyen Yıldırım, insan hatasının yüzde 90'a yaklaştığını ve bunun eğitimle çözülebileceğini söyledi.

'15 YILLIK ÇALIŞMAYI TEK SEFERDE YAPABİLİR'

Başbakan Yıldırım, trafik kazalarının ekonomiye zararına da dikakt çekerek, ''Trafik kazalarında sadece bu durum bitmiyor, sakat kalanlar ömür boyu bu acıyı yaşıyor. Ülkeye maddi kaybı, AB ülkeleri içerisinde yıllık 1100 milyar avro. Bu para 15 yılda ülke için yaptığımız bütün alt yapıyı bir seferde yapmak demek.'' ifadelerini kullandı.

Yıldırım ayrıca, trafik kazalarında 0 ölüm için küçük büyük projelerin hepsinde kendisinin de olduğunu belirterek bu yönde atılacak adımlara desteğini ilan etti.

YORUMLAR 13
  • MHRRM_AVCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Sol seritte gidipte elindeki telefondan mesaj yazan ahmaklarin oldugu trafikten fazlada bisey beklemek biraz sacma geliyi insana
    Cevapla
  • alivelideli 6 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikle radar konusuna herkes itiraz ediyor. Neymiş? Radar kazaların azaltılması adına bir araçmış. Maâlesef! İnsanlarımızda kurallara uymamak kural olmuş. Özellikle A****' da. Herkes mazeret üretiyor. Yaptığı ihlâle kılıf buluyor. Kurallara uyar isek sorun büyük oranda çözülecek... te bunu nasıl yapmak gerek? Bu biraz soru işareti. Bana kalsa % 70 ehliyetler toplansın. Yaptırımlar ağırlaştırılsın.
    Cevapla
  • Ensari 6 yıl önce Şikayet Et
    15 20 yıl önce rüşveti basana ehliyet veriyorlardı çok iyi hatırlıyorum normaldir
    Cevapla
  • Remzi 6 yıl önce Şikayet Et
    ve bu düzenlemeile vadesi yeten başbakandan izin alacak kazada ölmek yasaklanacak ölürsen onada ceza kesilecek
    Cevapla
  • ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Karayolu hız sınırı ile arabaların hız sınırını eşitleyin bu ölümler dursun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle