Toyota Safety Sense, bazı modellerde standart oldu

Toyota, geliştirilmiş aktif güvenlik sistemlerinden 'Toyota Safety Sense' sistemini, artık birçok modelinde standart donanım olarak sunuyor.

Toyota Safety Sense, bazı modellerde standart oldu
Toyota Safety Sense, bazı modellerde standart oldu
GİRİŞ 27.05.2017 14:46 GÜNCELLEME 27.05.2017 14:46

Toyota Safety Sense sistemi; Corolla’nın benzinli modellerinin Premium versiyonunda, Verso ve Auris modelinin Premium versiyonunda, Auris Touring Sports’un benzinli modellerinde, Avensis’in tüm versiyonları ile yenilenen Yaris ve Yaris Hybrid modellerinin X-trend ve Style versiyonlarında standart olarak yer alıyor.

Toyota Safety Sense sisteminde; Ön Çarpışma Önleyici Sistem, Şerit Takip Sistemi ve Otomatik Yanan Uzun Farlar en önemli özellikler arasında bulunuyor.

ÖN ÇARPIŞMA ÖNLEYİCİ SİSTEM NASIL ÇALIŞIYOR

Toyota Safety Sense içinde yer alan Ön Çarpışma Önleyici Sistem, yoldaki diğer araçları algılamak için kamera ve lazer sensörleri kullanarak olası bir çarpışma algılandığında, sürücüyü sesli ve görsel olarak uyarıyor. Mevcut koşullara göre fren desteğinin devreye girdiği sistem, sürücü fren yapmak için geç kalırsa, çarpışmayı önlemek ya da çarpışmanın şiddetini azaltmak için şartlara göre otomatik olarak fren yapıyor.