Dizel otomobilleri toplatıyorlar

İngiliz yönetimi, aldığı yeni kararla, çevre sağlığını tehdit eden dizel otomobilleri toplatacağını açıkladı.

Dizel otomobilleri toplatıyorlar
Dizel otomobilleri toplatıyorlar
GİRİŞ 11.05.2017 11:40 GÜNCELLEME 11.05.2017 11:42
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İngiltere'de dizel otomobil kullanıcılarını şok eden yeni karar açıklandı. Çevreyi kirlettiği öne sürülen ve egzoz emisyon testlerini geçemeyen araçlar toplanarak "araç değişim programı" kapsamında hurdaya ayrılacak.

ÜCRETSİZ TAMİR YA DA DEĞİŞİM

Belli bir yaşın üzerindeki araçlar yeniden emisyon testlerine tabi tutularak bu testlerde başarısız olan araçların tamir edilebilir durumda olanları ücretsiz olarak tamir ettirilecek. Tamir edilemez durumda olanlar ise belli bir ödenek karşılığı satın alınarak hurdaya ayrılacak.

DİZEL ARAÇLAR ÇEVRE RAPORUNDA

İngiltere Çevre, Gıda ve Köy İşleri Dairesi tarafından yayınlanan raporda, ülkedeki çevre kirliliğine neden olan etkenlerin başında dizel araçların olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Türkiye Gazetesi

YORUMLAR 2
  • YUNUS 6 yıl önce Şikayet Et
    Böyle bir karar İstanbul için alınmalıdır artık araçlarımızda giderken camları açamıyoruz bütün egzos ve dumana maruz kalıyoruz çoğu dizel araç adeta yanarak gidiyor İstanbul'un havası adeta değişmeye başladı ayrıca artık yetkililer duysun İstanbul içine araç satmayın,konut yapıp göçü artırmayın ya Allah rızası için bunları uygulayın,herşey inşaat demek değil ne olur biraz az kazansın işadamları,her taraf beton olmasın yazıktır,günahtır,vebaldir bu vebalin Allah indinde bedeli ağır olur şüphesiz,bir sürü canlı türü yok oluyor hava kirliliği ve çevresel kirlilik dolayısıyla yok olup gitmektedir.
    Cevapla
  • hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    kimin umurunda ki..
    Cevapla