Devrim gibi teknoloji! Biyo otomobiller geliyor

İspanyol kökenli otomobil üreticisi SEAT, devrim niteliğinde bir proje üzerinde çalışıyor.

Devrim gibi teknoloji! Biyo otomobiller geliyor
Devrim gibi teknoloji! Biyo otomobiller geliyor
GİRİŞ 05.04.2017 11:15 GÜNCELLEME 05.04.2017 11:23
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

İspanyol otomobil üreticisi SEAT ve su yönetim şirketi Aquila, atık sudan sürdürülebilir biyoyakıtlar üretebilen arıtma tesisleri geliştirmeye hazırlanıyor. Life Metamorphosis olarak bilinen proje, işlenmiş organik atıklardan biyoyakıt üretmeyi amaçlıyor. Bu projeyle, sıkıştırılmış doğal gaz (CNG) araçlara güç sağlamak için kullanılabilir ve karbondioksit salınımını yüzde 80'e kadar düşürebilir.

Bu proje evlere, otobüslere, kamyonlara ve gemilere güç sağlamak için, ortaya çıkan bir biyoyakıt olan biyometan üretme temeline kurulmuştur. Life Metamorphosis, diğer bazı projeler gibi, anaerobik sindirim (AD) adı verilen bir süreçte, katı atıkların parçalanması için bakteriler kullanarak biyometan toplar.

Kaynak: Otohaber

YORUMLAR 2
  • fehmi 7 yıl önce Şikayet Et
    denetlemelerin daha çok olmasını istiyoruz devletin en buyuk görevi denetlemektir
    Cevapla
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar ceyhan da önükler pepsi kola bayi nin,biyo dizel fabrikası vardı,benim kullandıgım kırkayak hino kamyonun pompası boş pompaydı biyo dizeli çok rahat yakıyordu,yüzde 40 mazottan karımız oluyordu,ne sıkıntı olduysa fabrika kapandı,hükümet istese bu fabrikayı alıp çalıştırır,tıraktörler ve kepçeler de biyo dizeli rahat yakıyor.
    Cevapla