Dünya devinin CEO'sundan önemli Türkiye açıklaması

Peugeot markası CEO’su Jean-Philippe Imparato, ihtiyaç doğması halinde 8 ayda Türkiye’de montaj hattı kurabileceklerini söyledi.

Dünya devinin CEO'sundan önemli Türkiye açıklaması
Dünya devinin CEO'sundan önemli Türkiye açıklaması
GİRİŞ 09.03.2017 08:39 GÜNCELLEME 09.03.2017 10:36
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Opel’i satın alarak Cenevre Otomobil Fuarı’nın en popüler markası haline gelenPeugeot, Türkiye açısından da önemli bir marka. Uzun süredir Türkiye’de yatırım yapması ihtimali konuşulan ancak otomotiv endüstrisinin 2008 yılında içine girdiği krizden sonra bu ihtimali rafa kaldıran Fransız marka için bu satın almadan sonra Türkiye’de yatırım ihtimali yeniden gündeme gelebilir miydi? Bu soruyu PSA Yönetim Kurulu Üyesi ve Peugeot markasının CEO’su Jean-Philippe Imparato’ya sorduk.

‘TÜRKİYE’Yİ TAKİPTEYİZ’

Imparato’nun cevabı her ne kadar “Tamam hemen yatırıma geliyoruz” gibi net değilse de, belki biraz da biz Türk gazetecilerin gönlünü hoş tutmak için, “Böyle bir yatırıma ihtiyacımız yok” şeklinde de olmadı. Peugeot CEO’su Türkiye’ye yatırım için her zaman hazır olduklarını, ihtiyaç halinde 8 ay içinde bir montaj hattını kurabileceklerini söyledi. Imparato, markanın Türkiye’yi yakından takip ettiğini belirterek, “Bölge direktörlerimiz Türkiye’de yatırım fırsatlarına bakıyor. En tepeden yani PSA Grubu CEO’su Carlos Tavares’ten onay geldiği anda yatırım yapmaya hazırız. Peugeot 8 ay içinde montaj fabrikası kuracak kabiliyete sahip. Vietnam’da da 8 ayda tesis açtık. Bu tip yatırımları başaracak güçteyiz” dedi.

‘OPEL’E RAKİP OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ’

Jean-Philippe Imparato, PSA Grubu’nun satın aldığı Opel’in marka kimliğini devam ettireceğini belirterek “Şu noktanın altını çizmek istiyorum. Bu tamamen bir satın alma, birleşme değil. O yüzden her marka bağımsız olarak kendi yoluna devam edecek, savaşacaklar” dedi. Dünyada ve Türkiye’de Peugeot, Citroen ile Opel markalarının rekabet edeceğini söyleyen Imparato, şöyle devam etti, “Rekabet olmalı yoksa markalar yaşayamazlar. Amacımız yeni dönemde Peugeot’yu biraz daha üste konumlandırmak. Marka stratejilerinde fiyat politikalarında bir değişiklik olmayacak. Peugeot ve Opel kıyasıya rekabet etmeyi sürdürecek.”

‘TİCARİ’ SÜRPRİZLER YOLDA

Imparato, Peugeot’nun yılda 2 milyon adet araç satmayı hedeflediğini belirterek bu sayının yarısından fazlasının Avrupa dışındaki ülkelerde gerçekleşeceğini kaydetti. Bu doğrultuda Türkiye’nin öne çıktığını söyleyen Jean-Philippe Imparato, yatırım konusunun her zaman masada olduğunu aktardı. Imparato, Tofaş’ın Bursa fabrikasında 3 marka için ürettiği Minicargo (Fiat Fiorino- Peugeot Bipper-Citroen Nemo) projesinden çekildiklerini ancak önümüzdeki dönemde ticari araç pazarına ilişkin yeni sürprizlerinin olacağının altını çizdi.

Habertürk

YORUMLAR 4
  • murat goren 7 yıl önce Şikayet Et
    Almayin, aldirmayin fransiz markalarini. Cezayirlileri unutmayin
    Cevapla
  • 57.Alay 7 yıl önce Şikayet Et
    Siz once ac karninizi doyurun fransizlar.somurgeciliginize kilif arayin.Turkiye ye 1 kurus yatirmayacaginizi adim gibi biliyorum.gecin bunlari.Amerikanin wv ye karsi operasyonuda denebilir bu duruma.
    Cevapla
  • deli fisek 7 yıl önce Şikayet Et
    yalan soyluyo.bi takipci olarak 10 senedir hep yatirim yapcaz diye haber veriyo bu adam..ztn yapsada reno tifas gibi olamazlar
    Cevapla
  • murti 7 yıl önce Şikayet Et
    vay beeee takiptelermiş.ne büyük nimet.
    Cevapla