Taksillerde 'lüks' devrimi başladı

Ticari araçlara getirilen ÖTV muafiyetinin ardından bazı taksici esnafı araçlarını lüks markalardan seçmeye başladı.

Taksillerde 'lüks' devrimi başladı
Taksillerde 'lüks' devrimi başladı
GİRİŞ 03.01.2017 22:58 GÜNCELLEME 04.01.2017 00:27
Bu Habere 43 Yorum Yapılmış

Ticari araçlara getirilen ÖTV muafiyeti, 13 Ekim’den itibaren uygulamaya konuldu. Uygulamanın başlamasının ardından lüks araçlar boy göstermeye başladı.

Taksici Hikmet Dede, ''Bazıları çaldı kendi cebine koydu ama cumhurbaşkanımız sağ olsun bize dağıttı. Az önce Elazığ’a gittim geldim, duble yoldan. Sıfır arabamla 5 dakikada gittim, geldim. Allah bin kere razı olsun. Bu imkanları bize tanıdılar, işleri güçleri rast gelsin. Daha da güzel olacak. Ha kimileri BMW’yi, Mercdes’i, Audı’yi niye taksi yaptınız diyor. Ama bu araçlar bize de layık, halkımıza da layık. Kıbrıs’ta şimdiye kadar Mercedes’ler taksicilik yapıyordu. Biz burada kötü şahinlerle taksicilik yapıyorduk. Ama şimdi lüks araçlarla taksicilik yapıyoruz'' diye konuştu.

'İKİNCİ EL FİYATINA SIFIR ARAÇ'

20 yıllık taksici Mehmet Özer de ÖTV indiriminden faydalanarak lüks marka otomobil aldığını kaydederek, “Şuan ikinci el fiyatına sıfır araç alıyoruz. Şu aracın sıfır fiyatı 130-140 bin lira gibi bir fiyat.” dedi.

''GEZMEK İÇİN BİNENLER VAR''

Özer, aracına binen müşterilerinin çok şaşırdığını da belirterek, “Önce inanmıyorlar. Plakaya bakıyorlar, sonra kapıyı açıp ‘ağabey binelim mi binmeyelim mi’ diyorlar. Tabi meraklısı da taksiyle işi olmasa bile sırf arabayla gezmek için biniyor” ifadelerini kullandı.

Lüks araçla taksicilik yapan Emrah Mumcu da uygulamanın taksici esnafından memnuniyetle karşılandığını ifade ederek, “Aracı normal fiyatından 60 bin lira indirimli aldık” diye konuştu.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 43
  • talip 7 yıl önce Şikayet Et
    Salla salla malatya elazığ arası en az 40 dk mersedesle. git gel 200 km yani en az 80 dk . bu kadar abrtmaya gerek yok. Şakşakçılığında bir sınırı var arkadaş. Malatyalı ve mersedes kullanan biri olarak bunları yazıyorum.
    Cevapla
  • EĞİTİMCİ 7 yıl önce Şikayet Et
    Tabii ki halkımız her şeyin en iyisine layık. Ancak bu paraların hepsi dışarıya gidiyor.Özellikle de batıya gidiyor. Şuan batı resmen bize savaş açmış durumda. Sokaklara baktığımız zaman sanki sömürge ülkesi gibiyiz. Her araç yabancı ülkelerin. Biz kendimiz yapalım ve en iyisine binelim itirazı yok. Ancak gereksiz yere de paramızı çarcur etmeyelim
    Cevapla
  • vatann 7 yıl önce Şikayet Et
    Milletimiz bunu hala idrak edemedi.Yerli otomobilimiz olmasada enazindan Türk'iyede uretilen otomobilleri tercih etmeleri gerekmezmi.Hele Türk'iyede uretimi olmayan alman otomobilleri skoda bmw audi mersedes opel basta Volkswagen.
    Cevapla
  • Nebi kayserili 7 yıl önce Şikayet Et
    Sadece yerli şartı olmalıydı ikinciside Bence yıllarca memleketine hizmet etmiş işci yada memurlarımıza emekliliğinde bu haktan bir kere olsun tanınması lazım diyorum.Sayın vekillerime duyurulur.
    Cevapla
  • Abdullatif 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Cumhur Başkanımızdan Allah razı olsun ticari araçlara ÖTV indirimi uyguladılar ve taksicilerde müşterilerde memnun oldu. Alt tabakadaki orta direk de ÖTV indirimini bekliyoruz.Vergisini verdiğimiz ama hiç binmediğimiz 74 model arabamızı verip yeni ÖTV siz araba almak istiyoruz. Lütfen bizlere de yardımcı olur musunuz zor günlerin adamı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN.
    Cevapla
  • Osmanlı1453 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayın devlet adamlarımız zengin taksicelere, biraz aksaklığı olan engelli zengin kardeşlere Ötv+kdv indirimi varda, şu garip gurabada şahinci doğancıda iyi arabaya binsin diye ötv+kdv indirimi yokmu ? çifte standart değilmi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle