Trump'tan GM Motors'a: Ya ABD'de üret ya da...

Donald Trump, Amerikalı otomotiv devi General Motors’un (GM) Meksika’daki üretim faaliyetlerini eleştirdi.

Trump'tan GM Motors'a: Ya ABD'de üret ya da...
Trump'tan GM Motors'a: Ya ABD'de üret ya da...
GİRİŞ 03.01.2017 19:18 GÜNCELLEME 03.01.2017 20:19
Bu Habere 21 Yorum Yapılmış

ABD’nin 45. Başkanı Donald Trump, Lockheed Martin ve Boeing’in ardından, bu kez GM’i eleştirdi. 

Trump, paylaşımında, “General Motors, Meksika’da ürettiği Chevy Cruze modelini, ABD’deki otomotiv galerilerine vergi ödemeden gönderiyor. Ya ABD’de üretim yap ya da büyük bir sınır vergisi öde” ifadelerini kullandı. 

GM HİSSELERİ DÜŞTÜ

GM’nin New York borsasında işlem gören hisseleri, Trump’ın borsa açılış saatinden önce yaptığı paylaşımın ardından sınırlı işlemlerde yüzde 1’e yakın değer kaybetti. Analistler, bunun şirkete 250 milyon dolara mal olduğu tahmininde bulundu. 

İKİ ŞİRKETİN YÖNETİCİLERİYLE BULUŞTU

Başkanlık koltuğuna oturmasına birkaç hafta kalan Donald Trump, ayrıca geçen günlerde Boeing’i Air Force One ve Lockheed Martin’i F-35 programlarının maliyetleri nedeniyle eleştirmişti. Trump, yaptığı paylaşımların ardından iki şirketin üst düzey yöneticileri ile bir araya gelmiş ve maliyetlerin düşürüleceği sözünü almıştı. 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 21
  • SSK EMEKLİSİ 7 yıl önce Şikayet Et
    O da bir şey mi zamanın da bizim memleket ADANA'da dünyanın en güzel ve kaliteli kumaşlarını (GÜNEY DORMEK ) kumaşlarını biz üretip milletimizle buluşturur iken ,şimdi ne idiğü belli bile olmayan kumaşları altın lira verip alıyoruz .
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam kapitalist sisteme öncülük eden ABD’yi içine kapatıp kendi içine çökertecek bu gidişle. ABD’li şirketlerin ABD dışında yatırım yapması ABD için kötüyse ABD dışında yatırımı kendi niye yapmış? IPhone lar Çin’de çok ucuz bir maliyetle üretilmese ve markayı iyi pazarlayarak çok yüksek fiyatlara satmasalar Apple bu kadar büyüyebilir miydi? ABD’de önemli bir işsizlik sorunu da yok iken ve dolar da bu kadar yüksekken şimdi birçok şeyi ABD içinde pahalı üretmeye zorlayarak nereye varabilir ki? ABD silah dışında hiçbir şey satamaz hale gelir. İthalat ise alabildiğine artar ABD’de. Gümrük vergileriyle ithalatı azaltmaya çalışsa karşılık olarak ABD mallarına da diğer ülkeler vergi koyar.
    Cevapla
  • Alperen 7 yıl önce Şikayet Et
    helal olsun 2 dakikada ABD başkanının tezini çürütüp, ABD'nin sonunu hazırlamışsın.
    Cevapla
  • osman 7 yıl önce Şikayet Et
    abd nin kılıçdaroğlusu hayırlı olsun atom bombası atsan bunun kadar zarar vermez bu terör devletine.
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Adam dogruyu söylemiş. Başka ülkede üretmesi maliyeti düşürmek için onlar kendi şirketini düşünecekte bir ülke lideri kendi ütlkesinin menfaatını düşünmeyecek mi?
    Cevapla
  • ahmet k. 7 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın sonunu bu adam getirecek inşaallah :)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle