AVM otoparklarında yeni dönem! Zorunlu oluyor

AVM plaka tanıma sistemi kuruluyor. Sistemden toplanan verilerin kolluk birimleriyle paylaşılması kararlaştırılırken, güvenlik önlemleri bunun sınırlı değil.

AVM otoparklarında yeni dönem! Zorunlu oluyor
AVM otoparklarında yeni dönem! Zorunlu oluyor
GİRİŞ 30.12.2016 09:38 GÜNCELLEME 30.12.2016 09:39
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, alışveri̇ş merkezleri̇nin otoparklarıyla ilgili değişikliğe gitti. Yapılan değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı.

KOLLUK KUVETLERİ İLE ANINDA PAYLAŞIM

Buna göre, AVM'lerde araçla giriş çıkış yapılan açık ve kapalı otopark gibi kontrollü alanların giriş ve çıkışlarına plaka tanıma sistemi kurulacak. Bu sistemler alışveriş merkezi yönetimi tarafından işletilecek. Sistemden elde edilen veriler ise kolluk birimleri ile anlık olarak paylaşılacak.

ARAÇ ALTI GÖRÜNTÜLEME SİSTEMİ DE YAPILABİLİR

Ayrıca, İçişleri Bakanlığın gerekli görürse, otopark gibi kontrollü alanların girişlerine AVM yönetimi tarafından araç altı görüntüleme sistemi kurulup işletilecek.

Söz konusu sistemlere ilişkin teknik özellikler ve veri paylaşımına ilişkin hususlar ile bu sistemlerin işletilmesine ilişkin diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca belirlenecek.

DİĞER DEĞİŞİKLİKLER

AVM'lerle ilgili tek değişiklik bu değil. Ortak kullanım alanlarına ilişkin elektrik, su, ısınma, yenileme niteliğinde olmayan bakım-onarım, güvenlik ve temizlik gibi ortak giderler, alışveriş merkezindeki perakende işletmeler ile alışveriş merkezi yönetimi tarafından oy birliğiyle bir gider paylaşım usulü belirlenmemiş olması durumunda perakende işletmelerin satış alanlarının alışveriş merkezinin satış alanına oranı ölçüsünde paylaştırılacak.

Müştereken belirlenen gider paylaşım usulü en fazla 5 yıl süreyle uygulanacak.
Öte yandan AVM yönetimi tarafından 2016 yılına ait ortak giderler için avans olarak alınan bedellerin mahsubu da belirlenen ölçüde yapılacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 3
  • matçı 7 yıl önce Şikayet Et
    doğru bi uygulama
    Cevapla
  • Emekli 7 yıl önce Şikayet Et
    Herhalde o resimde görülen Türkiyedeki bir AVM değil gibi...
    Cevapla
  • batmanlı 7 yıl önce Şikayet Et
    çok güzel uygulama
    Cevapla