Çakar lambaya çifte ceza

Bazı sivil plakalı araçların 'çakar lamba' kullanması yetkilileri harekete geçirdi.

Çakar lambaya çifte ceza
Çakar lambaya çifte ceza
GİRİŞ 06.12.2016 12:22 GÜNCELLEME 06.12.2016 15:45
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İçişleri Bakanlığı, resmi plakalı olmayan ve üzerinde “tepe lambası” ya da çakar lamba bulunan bazı araçların trafikte tehlike oluşturmaya başladığını tespit ederek 2012 yılında bir genelge yayımladı. 

Habertürk'ten Elif Nurgül Çülük'ün haberine göre, Genelgede, sadece ambulansların, acil hasta taşıyan araçların, olay yerine gitmekte olan zabıta ve polis araçlarının geçiş üstünlüğüne sahip olabileceği belirtildi.

Özellikle araçların ön panjurlarının iç kısmında kırmızı-mavi yanıp sönen çakar lambası, tepe lambası ve sirenlerin kaçak olarak kullanıldığına dikkat çekilen genelgede, söz konusu cihazların ambulans, itfaiye, polis ve resmi koruma araçlarına takılabileceği kaydedildi. Uyarıları dikkate almayan sürücülere para cezası kesileceği vurgulandı.

BAKANLIK PLAKALARI İSTEDİ

Bu genelgeye ve ilgili diğer mevzuata karşın söz konusu cihazlar sivil plakalı araçlara takılmaya devam ediyor. İçişleri Bakanlığı, trafikte “geçiş üstünlüğü”ne sahipmiş gibi hareket eden çakar lambalı araçları yakın markaja aldı.

Bakanlık, başta valilikler olmak üzere 81 ilin emniyet müdürlüklerine, kaymakamlıklara yazı göndererek çakar lamba takılı sivil araçların plaka numaralarını istedi. 

HEM PARA HEM TRAFİKTEN MEN CEZASI

Çakar lamba taktırdığı tespit edilen sivil araçların sahiplerine, 192 TL para cezası kesilecek. Bu araçlar, bir süre trafikten men edilecek. Araçlardaki donanımlar söktürülecek. Araçlara kanun dışı çakar lamba taktığı tespit edilen yerlere de ceza kesilecek.

YORUMLAR 5
  • Elixan 7 yıl önce Şikayet Et
    güzel haber, gerisi gelir insaallah
    Cevapla
  • özkan 7 yıl önce Şikayet Et
    boş iş bunlar..TÜLAY IŞIK adında istanbul trafikte emniyet amirimiz vardı 2 sene önce savaş açtı emniyet şeridi ihlali ve çakarlara süperde başarılı olmuştu ama iş yapan lazım degil bizim devlete amiri hemen sürdüler o yüzden hikaye anlatmayın
    Cevapla
  • faruk@ 7 yıl önce Şikayet Et
    Sultangazide denetim istiyoruz. kırmızı ışıkta geçenler çok
    Cevapla
  • Mystic2388 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim önce şu egsoz bağırtan çakalları toplayın vallahi evimizde oturamıyoruz gürültüden...
    Cevapla
  • boşver 7 yıl önce Şikayet Et
    resmi araçlarda hepsinin işi acil ya.Adamlar hususi araçlarına takmış.Köprüde emniyet şeridi daha aktif.
    Cevapla