3. Köprü trafiği ne kadar etkiledi?

Hafta içi İstanbul'da oynanan futbol maçları, akşam işten çıkanlar için yolu eziyet haline dönüştürse de, diğer günler 3. Köprü trafiğe olumlu etki ediyor.

3. Köprü trafiği ne kadar etkiledi?
3. Köprü trafiği ne kadar etkiledi?
GİRİŞ 25.11.2016 16:31 GÜNCELLEME 25.11.2016 16:32
Bu Habere 10 Yorum Yapılmış

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün hizmet alınmasının ardından yaşanan değişim, bir navigasyon markası tarafından analiz edildi.

Köprünün açılış töreninin ardından 27 Ağustos sonrasındaki haftayı ve okulların açıldığı 19 Eylül haftasını kapsayan bir analiz yapan şirket, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü ve 15 Temmuz Köprüsü'nün trafiğinde önemli değişimler meydana geldiği gözlemledi.

İKİNCİ KÖPRÜYE ETKİLERİ

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde Avrupa yönüne gidişlerde, 12.00-16.00 saatleri arasında trafiğin azaldığı gözlemlendi. Böylece sürücüler gün içinde trafikte ortalama 5-10 dakika daha az zaman geçirme fırsatı buldu. Benzer bir durum okul ve iş çıkış saatlerine denk gelen 17.00 sonrasında da gözlemlendi. Sürücüler iş çıkışında da trafikte ortalama 10-15 dakika daha az zaman geçirmeye başladı. Verilerine göre ikinci köprünün Avrupa Yakası yönüne çıkan yollarda da, 08.00-12.00 saatleri arasında trafikte bekleme süresinde büyük azalmalar belirlendi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılması ile birlikte, ikinci köprüde Anadolu Yakası yönünde ise sabah saatlerinden gece geç saatlere kadar trafikte büyük bir düşme yaşandı. Gün içerisinde sürücüler trafikte ortalama 15 dakika daha az zaman geçirmeye başladı. İkinci köprüye çıkan çevreyolu da olumlu değişimden etkilendi. Sabah saatlerindeki trafik neredeyse ortadan kalkarken, köprü girişinde ve üzerinde 10.00-16.00 saatleri arasında trafiğin yok denecek noktaya kadar geldiği görüldü.

BİRİNCİ KÖPRÜYE ETKİLERİ

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılması ile birlikte en büyük değişim ise 15 Temmuz Köprüsü'nde yaşandı. Avrupa Yakası yönünde birinci köprüye giden çevre yolunda trafik azaldı. Birinci köprüye giden yoldaki trafik geçen seneye göre düşüş gösterirken, söz konusu düşüş grafiği sonraki günlerde de devam etti. 2015 yılında gün ortasında gözlemlenen büyük sıkışıklıklar, 2016 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün pozitif etkisiyle azaldı. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde Anadolu Yakası yönü de rahatladı. Özellikle 16.00-20.00 saatleri arasındaki trafik neredeyse yarı yarıya düşerken, bekleme süresi de ortalama 25 dakika azaldı.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 10
  • katip 7 yıl önce Şikayet Et
    toplu taşıma araçlarına binmeyi öğrenseler ama yapmaz beyefendi arabasını gösterecek ya malum içinde ukte kalmış kompleks kendisini arabasıyla var olduğunu göstermesi lazım yoksa kimse selam vermez beyfendiye
    Cevapla
  • HAKKI 7 yıl önce Şikayet Et
    TEM`i kullananlara sorun bide polisler milletvekilleri polis sirenleri ile emniyet seridinden hizla gecip giderken 25 dk de giselere kavusamiyoruz yok ogs mis hgs mis GOZ BOYAMAYA LUZUM YOK
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    22tl tek geçiş birdaha asla
    Cevapla
  • Vatandaş 7 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede trafiğin düzelmesi için insanların düzeltilmesi gerek. Boşuna köprü yapıyoruz...
    Cevapla
  • AKLISELIM 7 yıl önce Şikayet Et
    yogun saatlerde yolda, kavsakta hic biryerde trafik polisi yada zabita goruyormusunuz Allaha emanet millet isini goruyor dura kalka otobus duraga yanasmaz taksi munubus 2. sira bekleme yapar isteyen istedigi yerde bekleme yapar donus yapar beton mikseri yogunsaatte beton doker yoldaki abzurt zamanlarda belediyenin ihale verdigi firmanin futursuzca calismalari emniyet seritlerinin ihmalleri surucunun telefondan sosyal medya meraki vs vs 5 tane kopru 10 tane tunel yapilsa fayda etmez trafige ..yonetim yonetimini insanimiz insanligini unuttu birilerinin cikip ne yapiyoruz demesi getekir egitim sart kul hakki nedir iyi ogretilmeli yeniden haci hoca herkese
    Cevapla
  • deli dumrul 7 yıl önce Şikayet Et
    Polis ve zabıta sokak içindeki araçları bile çekme telaşındalar. Kalan zamanlarında ise, vipe, geçişi için yan yolları keserler. Başka yerde arama.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle