Levhasız cezayı iptal ettirdi

Otomobiliyle aşırı hız yaptığı gerekçesiyle 199 lira para cezası verilen vatandaş, yolda işaret olmadığı gerekçesiyle açtığı davayı kazandı.

Levhasız cezayı iptal ettirdi
Levhasız cezayı iptal ettirdi
GİRİŞ 08.11.2016 15:15 GÜNCELLEME 08.11.2016 16:18
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Denizli'de, CHP Beyağaç İlçe Başkanı Salih Gündoğdu, geçen 25 Mayıs'ta Beyağaç'tan aracıyla Denizli'ye gelirken, Jandarma trafik ekipleri tarafından kurulan radar noktasından 90 km/s yerine 102 km/s ile geçti. Aşırı hız nedeniyle verilen 199 lira trafik cezasının kendisine yazılı olarak iletilmesinin ardından yolda radar uygulaması yapıldığına dair hiçbir uyarıcı levha bulunmadığını iddia eden Gündoğdu cezanın iptali için mahkemeye başvurdu.
 
GİDERLER DE DEVLETE YÜKLENDİ 

Yolda radar radar uygulamasına ilişkin hiçbir uyarı levhasının olmayışını gerekçe göstererek itirazda bulunan Gündoğdu haklı bulundu, ceza iptal edildi. Mahkeme giderlerinin de devlet tarafından ödenmesi kararlaştırıldı.

'MAKAT KAZALARI ÖNLEMEKTİR' 
 
Yaklaşık 5 ay süren hukuk mücadelesinin ardından davayı kazandığı için mutlu olduğunu belirten Gündoğdu, "Ben seyir halindeyken hız yaptığım gerekçesiyle ceza yazılmış. Ceza bana tebliğ edildiğinde haberim oldu. Ben de duruma itiraz ettim. Yapılan uygulama kanunlara aykırıdır. Radar uygulamalarında maksat ceza yazmak değil, kazaları önlemektir. Devlet vatandaşa tuzak kuramaz. O gün hiçbir uyarı levhası yoktu. Zaten mahkeme de bunun için lehime karar verdi" dedi.

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 8
  • huseyyn 7 yıl önce Şikayet Et
    Benim memleketimin garip halleri,İkazolmayan yerde hız yapabileceğiz demek ki.
    Cevapla
  • halimiz 7 yıl önce Şikayet Et
    buda kuralların güvenlik için değil milleti yolmak için olduğunun bir kanıtı. itiraf gibi karar
    Cevapla
  • m3hk 7 yıl önce Şikayet Et
    Hakim bey bu adam birine carpsa yada bir kazaya karısıp olumlu olsa bu kaza sen ne diyeceksin acaba. Levha yoktu mu diyeceksin. Karayoluna kacla gitmen gerektigi bellidir. Levhaya ne gerek. Sen bileceksin.
    Cevapla
  • muharrem 7 yıl önce Şikayet Et
    bende hız levhasını yok diye dava açtı zanettim radar uygulamasını gösteren levha yokmuş diye açmış davayı yazıklar olsun. bu davayı da kazanmış ya. helal bizim yargıya
    Cevapla
  • sedat 7 yıl önce Şikayet Et
    Aynısını almanyada itiraz. Ette ne olur bak Sadece derler ki bu bir radar cezası uyari olursa ne anlamı olur Git cezanın öde ve hız yapma ama Türkiye de herşey başka haklı olan suçlu
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    almanyadada uyarı levhaları var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle