Mehmet Şimşek'ten ÖTV açıklaması

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek Ahaber'de Murat Akgün'ün sorularını yanıtladı.

Mehmet Şimşek'ten ÖTV açıklaması
Mehmet Şimşek'ten ÖTV açıklaması
GİRİŞ 03.11.2016 13:06 GÜNCELLEME 03.11.2016 14:02
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Başbakan Yardımcısı Şimşek, otomotiv sektörüne gelecek yeni ÖTV sistemine ilişkin bilgi verdi.

Murat Akgün'ün sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'in açıklamalarından önemli başlıklar şöyle:
 
FETÖ'NÜN İADESİNE YÖNELİK İZLEMLERİNİZ VAR MI?
 
Doğrudan doğruya resmi temaslarda bulunmadım. Bakan düzeyinde önemli bir katılım vardı. FETÖ'nün nasıl bir tehdit olduğunu daha iyi anladıklarına dair bir izlenimim var.
 
BAŞKANLIK SİSTEMİNİN EKONOMİYE ETKİSİ
 
Başkanlık sistemi Türkiye'nin yapacağı en önemli reformdur. Türkiye 1970'de 1990'larda ve 2001'de önemli ekonomik krizler yaşadı. Temsilde adaleti sağlamak için Başkanlık sistemi önemli bir reformdur.
 
Eğer Türkiye iyi bir kurguyla yani başkanlık sistemini oturtursa idarede istikrar yaşanacak. Bir şahıs başkan olacak ve ekibini kuracak ve 5 yıl bu ülkede programını uygulayacak. Bunun alternatifi ise tekrar Türkiye'nin geçen sene hatırlıyorsunuz neredeyse hükümeti kuramayacaktık. terör örgütlerinin nasıl palazlandığını gördünüz. Bu zeminden fırsat yaratılıyor. Başkanlık Sistemi çok kritik bir reform ve biran önce geçmelidir. Seçimler ister istemez öngörülebilirliği azaltıyor. Reform yapamıyorsunuz, enerji başka alanlara kayıyor. Türkiye önüne bakacak ve tekrar yüksek büyüme patikasına oturacak.
 
OTOMOTİV'DE YENİ ÖTV SİSTEMİ
 
Tasarı mecliste. Maliye Bakanımız gereken açıklamaları yaptı. Dünya emisyona bakıyor, bir takım başka kriterlere bakıyor. Biz Türkiye olarak biraz da değerine bakalım dedik. Bazı uluslararası markalar pahalı otomobilleri daha düşük motorla Türkiye'ye özgü modeller, dizaynlar yaptılar. Türkiye anladığım kadarıyla fakir daha az vergi versin zengin daha çok versin kritieri ile ÖTV'de de böyle bir sistem söz konusu. Değeri yükseldikçe daha çok verginin ödenebileceği bir sistem getiriyoruz.

YORUMLAR 20
  • Nihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir aracın %45 'i kadarı ötv, ÖTV'li fiyatı üzerinden de %18 kdv, her yıl iki dönem MTV ödüyoruz. Yetmiyor aldığımız akaryakıtın yarısından fazlası yine sizlere vergi olarak dönüyor. Hala çıkmış vergi, vergi diyorsunuz. Artık insanlar bu yükün altından kalkamıyor. Otomobil bir ihtiyaçtır lüks değil. İnsanların ihtiyaçlarına böylesine yüklenmek adil değildir. Halkı teneke araçlara muhtaç etmeye çalışmayın. Bırakın insanlar güçlerinin yettiği araçlara binebilsinler.
    Cevapla
  • hakan 7 yıl önce Şikayet Et
    1,6 arabalar lüks ise daha ne diyelim
    Cevapla
  • Vatandasim 7 yıl önce Şikayet Et
    Soru sorana cevaben: IHTIYACTIR, luks degildir. Ha diyeceksin ki daha ucuzunu alin, daha ucuzu sana daha pahaliya patliyor zamanla.. Kalite ve guvenligi pesinen IHTIYACtan satin aliyorsun. Anladin????
    Cevapla
  • soru 7 yıl önce Şikayet Et
    bmw mercedes audi 1.6 lar ihtiyaç mı lüks mü ?
    Cevapla
  • memo 7 yıl önce Şikayet Et
    m.şimşek 15 gün önce sigortacılara yaptırım uygularız demişti ne oldu?
    Cevapla
  • rahim 7 yıl önce Şikayet Et
    aman yükseltin. zaten kendimize değil devlete çalışıyoruz. Attığımız adım vergi , vatandaşın beli bu kadar da kırılmaz ki.
    Cevapla
  • Ali k. 7 yıl önce Şikayet Et
    arabadan alınacak baska vergi kaldimi vatandas ne alsa vergi zam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle