Sigortacılar şeffaf sisteme de direniyor!

Zorunlu trafik sigortasındaki aşırı zamlar nedeniyle SBM bünyesinde fiyatların görülebildiği bir site kuruldu. Ancak şirketler buna rağmen sadece yüzde 3.5 indirim yaptı.

Sigortacılar şeffaf sisteme de direniyor!
Sigortacılar şeffaf sisteme de direniyor!
GİRİŞ 31.10.2016 15:40 GÜNCELLEME 31.10.2016 15:45
Bu Habere 55 Yorum Yapılmış

Sigorta Bilgi Merkezi bünyesinde kurulan ve kişilerin tüm sigorta şirketlerinden aynı anda trafik sigortası teşviki almasını sağlayan sistem yürürlüğe girdi. Ancak yüzde 140 zamlanan trafik sigortasında bu hamleden sonra yalnızca yüzde 3.5'lik düşüş görüldü. Fiyatların çıldırdığı mayıs ayına göre ise düşüşün yüzde 12 olduğu belirtiliyor.

Habertürk'te yer alan habere göre mayıs ayında trafik sigortası fiyatları yükselişe geçmiş ve ortalama 682 lira ile zirve yapmıştı.

Daha sonra başta kaza yapan kusurlu sürücünün kendi kusurundan sorumlu olması yani şirketlerin kusurlu sürücülere tazminat ödemesinin önünü kesen düzenleme yapıldı. Daha sonra fiyatların düşmesi için farklı düzenlemeler yapan ekonomi yönetimi son olarak Sigorta Bilgi Merkezi (SBM) bünyesinde internet ortamında tüm şirketlerden online fiyat teklifi alınan bir sistemi faaliyete geçirdi. Sistem ile plakanız ve TC kimlik numarası ile tüm şirketlerden teklif alıp en ucuz olanı seçebiliyorsunuz.

YENİ TEKLİF SUNUYORLAR

Sistemi tüm sigorta şirketleri gördüğü için kimin teklif almaya geldiği de otomatik olarak şirketlerin önüne düşüyor. Şirketler eğer teklif almaya gelen kişi kendi müşterileri ise o kişiyi kaptırmamak için varsa e-mail adresine yeni teklif iletiyor. Bu teklif de tabii ki önceki fiyattan daha düşük oluyor. Örneğin daha önce 778 liraya yapılmış bir trafik sigortası sahibi yeni teklif almak için sisteme girip teklif istediğinde çeşitli ve daha düşük fiyatlar ile karşılaşmasının yanı sıra kendi sigorta şirketi de kişiye 666 liralık yeni teklif iletiyor.

ANINDA DEĞİŞTİRMEK MÜMKÜN

Artık trafik sigortası poliçelerini değiştirmek için 1 yıl beklemeniz de gerekmiyor. Çünkü artık eskiden mümkün olmayan poliçeyi sonlandırma yetkisi araç sahiplerine verilmiş durumda. Araç sahipleri eskiden araçlarını sattığında poliçeyi sonlandırıp kalan ücreti geri alabiliyordu. 

Hazine 31 Ağustos'ta bu durumu değiştirdi. Şimdi her an poliçeyi sonlandırıp daha ucuz poliçe alabilirsiniz. 

YORUMLAR 55
  • ne zaman? 7 yıl önce Şikayet Et
    Vatandaşı ne zaman düşüneceksiniz?
    Cevapla
  • ORHAN 7 yıl önce Şikayet Et
    Daha yeni sigorta yaptırdık Citroen jumpy 1.6 HDI 2012 Model Ticari dolmuş taksi geçiyor sigortada 3,258 tl en fazla da 3 taksit yaptılar ray sigorta en düşük fiyatı verdi En DÜŞÜK Fiyat bu başka firmalar 4 5 binlira fiyat verdiler aynı arabaya kasko sorduk 10 bin tl den başlıyor dediler firmaların fiyatları bunlar sigorta kasko işi gittikçe daha da yükselecek kimse kasko yaptıramıyacak sigortasız araç kullanmaya basladı millet yani 8 10 bin tl lik arabaya 2 3 bin tl sigorta fiyatı veren firmalar var
    Cevapla
  • bahadır 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet yoneticileri çocukmu kandırıyor ne indirimi kendi adamlarını zengin ettiler
    Cevapla
  • harbi 7 yıl önce Şikayet Et
    maduriyet devam ediyor araçları devlette sigorta etmeli bari paramız devlete gitsin bunlar kendi içlerinde uzlaşmışlar. Halkın eli mucbur tutulmuş
    Cevapla
  • reis 7 yıl önce Şikayet Et
    devlet de aynı fiyatı istiyor maalesef dene gör
    Cevapla
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    cok basit çözümü kardeşim bu firmaların sigortacılık lisanlarini once askıya alsın sonra düzelmez ise iptal edilsin bakın hepsi nasıl hizaya geliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle