Dünya devi 5,8 milyon aracını daha geri çağırıyor

Japon otomobil üreticisi Toyota, arızalı hava yastığı nedeniyle dünya çapında 5,8 milyon aracını daha geri çağırıyor.

Dünya devi 5,8 milyon aracını daha geri çağırıyor
Dünya devi 5,8 milyon aracını daha geri çağırıyor
GİRİŞ 26.10.2016 10:21 GÜNCELLEME 26.10.2016 10:21
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Takata tarafından üretilen hava yastıklarındaki muhtemel arıza nedeniyle çağrıldığı belirtilen otomobillerin Corolla ve Yaris modelleri olduğu öğrenildi. Şirket tarafından yapılan açıklamada, geri çağırılan otomobillerin 1,47 milyonunun Avrupa’da, 1.15 milyonunun ise Japonya’da olduğu kaydedildi.

Takata marka hava yastığı kullanan çok sayıda otomobil üreticisi, arıza nedeniyle zaman zaman otomobillerini geri çağırma durumunda kalıyor. Bild gazetesinin bildirdiğine göre, dünya çapında 14 ölüm olayı ve 150 yaralanma vakası Takata marka arızalı hava yastıkları ile ilişkilendiriliyor.
 
Toyota, geçtiğimiz yıl da 6,5 milyon otomobili kapı camlarının elektronik aksamındaki aşırı ısınma ve duman tehlikesi nedeniyle geri çağırmıştı. 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 4
  • akif 7 yıl önce Şikayet Et
    dünyada ilk defa geri çagırma işini başlatan toyotadır.diger markalarda peşinden gelmek zorunda kalmıştır daha öncelerı bir arabanın kronık sorununu hiç bir oto üretıcısı tarafından kabul edılmemiş kullanıcı hatası denılmiştir.galıba dünyanın en büyügü olmak boşuna degıl arkadaşlar.
    Cevapla
  • tabip doktor 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu toyotayı bedava verseniz almam 1.4 yaris dizel aldık motoru arızalı çıktı değiştirmediler mahkemeye verdik 5bin tl verin hybridini verelim dediler verdik hybridini aldık araçta iki motor var biri elektrikli diğeri 1.5 benzinli araba sollayayım desen sol şeritte kalıyorsu otomatik şanzuman sanki debriyaj sıyırmış araç gibi motor tamgaz araba yerinde sayıyor kısacası şahin bile bundan iyidir.
    Cevapla
  • selim 7 yıl önce Şikayet Et
    bu reno'lar ne kadar sağlammış yaw, baksana o kadar kaza oluyor, sorun oluyor gördünüzmü hiç geri çağırdığını?araç 3 ay serviste kalıyor hiç haber olduğunu görmüşmüsünüz
    Cevapla
  • tarık 7 yıl önce Şikayet Et
    reno anlatılmaz yasanır , ne geri çağrılması kullanıcı hatası hepsi...
    Cevapla