Benzin ve motorine büyük zam geldi

Akaryakıt dağıtım şirketleri, bu gece yarısından geçerli olmak üzere benzinin litre fiyatına 14, motorine ise 12 kuruş zam yaptı.

Benzin ve motorine büyük zam geldi
Benzin ve motorine büyük zam geldi
GİRİŞ 05.10.2016 13:48 GÜNCELLEME 05.10.2016 17:18
Bu Habere 138 Yorum Yapılmış

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara'da litresi ortalama 4,74 liradan satılan benzinin litre fiyatı 4,88 lira olacak. Benzinin litresi İstanbul'da 4,69 liradan 4,83 liraya, İzmir'de ise 4,72 liradan 4,86 liraya yükselecek.

Motorinin litre fiyatı ise Ankara'da 4,08 liradan 4,20 liraya, İstanbul'da 4,02 liradan 4,14 liraya, İzmir'de 4,06 liradan 4,18 liraya çıkacak.

Dağıtım firmalarının belirlediği fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük çaplı değişiklikler gösteriyor.

Akaryakıt dağıtım şirketleri 9 Eylül Cuma günü benzine 12, motorine ise 6 kuruş zam yapmıştı.

DEPOLAR 15 LİRA DAHA FAZLAYA DOLACAK

Yani benzine yapılan 26 kuruşluk zamdan önce deposu 274 liraya dolan otomobil, zamlardan sonra 289 liraya dolacak.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 138
  • nuri 7 yıl önce Şikayet Et
    zammı savunmam lakin toplum olarak tuvalete araçla gideceğiz nerdeyse birde ucuz olsaydı vay halimize.. kadrolu yayayım karşıdan karşıya geçmek için dakikalarca bekleyen insanlar eleştrimi anlarlar
    Cevapla
  • emin 7 yıl önce Şikayet Et
    zammı savunanı da bir bizim ülkede görüyoruz :) petrolün varil fiyatları yarı yarı düştüğünde kaplumbağa hızıyla çay kaşığıyla indirim yapanlar, petrol fiyatları az bi yukarı çıkınca tavşan gibi zıplayıp kepçeyle yapıştırıyor... mesele arabayı koyulan bir depo benzin değil.. akaryakıt fiyatı ekmekten kömüre her şeye yansıyor, bunu anlamayan kafasına bi soksun şu mantığı
    Cevapla
  • tarik 7 yıl önce Şikayet Et
    bi yandan hibrit arabaya ötv indirimi bi yandan akaryakıta ötv zammı.hibrit araba alabilen zengine kıyak garibana zulüm. tankın altına yatan asgari ücretli vatandaşa ancak bu kadar kazık atilabilirdi. ekonomi bakanlığındaki adamlar ya çok zeki ya da hükümete ihanet ediyorlar.bu kadr net.
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kardeş iyi güzel söylemişsin de; Elektrik HES’lerden de elde ediliyor ve hibrit araba bu elektriği de kullanabiliyor. Hibrit arabayı teşvik etmeyip petrol giderlerimizi arttırınca yani dışarıya bir daha dönmeyecek şekilde daha çok döviz harcadıkça başın göğe mi erecek?
    Cevapla
  • Ali Haydar 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir yandan vergi ceza barışı yapıp onca vergisini ödemeyeni affedip bir yandanda tüm millete bedel yükletiyorsunuz. Mevzu vatansa gerisi teferruattır fakat siz hep zenginden vergi kaçırandan yana hamle yapıyorsunuz. Neden lüksde tüketim vergileri yok denecek kadar az iken garibanı en çok etkileyen şeylere zam yapılıyor çünkü bu ülkede gariban fazla
    Cevapla
  • HASAN 7 yıl önce Şikayet Et
    aga bizim lpg inidirimi ne oldu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle