Volkswagen için bir ilk!

Volkswagen I.D., markanın gelecek planlarına dair önemli izler taşıyor.

Volkswagen için bir ilk!
Volkswagen için bir ilk!
GİRİŞ 30.09.2016 17:31 GÜNCELLEME 30.09.2016 18:20
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Volkswagen, Paris Otomobil Fuarı’nda, tamamen elektrikli yeni konsept aracı I.D’nin tanıtımını yaptı. Volkswagen’in gelecek ile ilgili tasarım ve teknoloji çizgisini de taşıyan I.D, 600 kilometreye varan olan menzili ve otonom sürüşüyle öne çıkıyor

VW İÇİN BİR İLK

Volkswagen'den yapılan açıklamaya göre, elektrikli konsept otomobil I.D, tek bir şarj ile 600 kilometreye varan bir menzile sahip. Sıfır emisyonlu I.D’nin elektrikli motoru 170 PS’lik güç üretiyor. Kompakt segmentte markanın elektrikli otomobil tasarım dilini de belirleyen I.D, iç tasarımda yeni Açık Alan Konsepti (Open Space Concept) felsefesini de taşıyan ilk Volkswagen oldu.

Volkswagen’in geliştirmeyi planladığı elektrikli otomobiller için de bir altyapı olan Modular Drive Kit (MEB) platformu temel alınarak geliştirilen I.D, seri üretim bir Golf’ten daha kısa olmasına rağmen, bir Passat’ın iç hacmini sunuyor. Bunu ise elektrikli motorun arka aksta, pillerinin de otomobilin tabanına yayılmasını sağlayan yeni tasarımıyla yapıyor. Böylece, cömert bir iç hacim sunuyor.

TEK TUŞLA OTONOM SÜRÜŞ

I.D’nin en öne çıkan özelliklerinden biri de bir tuşla “I.D Pilot” adı verilen otonom sürüşe geçebilmesi. Sürücü bunu, direksiyon üzerinde bulunan VW logosuna dokunarak yapıyor. Direksiyon gizlenerek, sürücüye de daha rahat bir alan sağlanıyor.

ANAHTAR YERİNE AKILLI TELEFON

I.D, anahtar yerine, akıllı telefon ile açılıyor veya çalıştırılıyor. Kullanıcılar, akıllı telefonlarıyla oluşturdukları, sürüş modu tercihleri, koltuk, navigasyon veya eğlence sistemi ayarlarını da “Volkswagen Automotive Cloud” profili ile otomobile yükleyebiliyor. Volkswagen tamamen elektrikli I.D’yi 2020 yılında, otonom sürüş sistemli I.D’yi de 2025 yılında üretime geçirmeyi hedefliyor. 

YORUMLAR 1
  • Bilal 7 yıl önce Şikayet Et
    Geleceğin araba yarışı neden tipsiz araba yarışına dönüşüyor yahu. Araba bu, göktaşı değil ki.
    Cevapla