Dacia'nın yeni modeli Logan MCV

Dacia'nın yeni modeli Logan MCV İtalya'da basına tanıtıldı. Logan MCV, Sedan Logan'ın bütün avantajlarından yararlanırken, çok yönlü kullanım özelliğini daha da arttırdı. İşte fotoğraflarıyla Logan MCV:

Dacia'nın yeni modeli Logan MCV
Dacia'nın yeni modeli Logan MCV
GİRİŞ 21.01.2007 16:18 GÜNCELLEME 21.01.2007 16:18

İtalya'nın Bari şehrinde düzenlenen “Basın Deneme Sürüşü Programı”na Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar ile birlikte katılan Renault Mais Marka Yöneticisi Orhan Çetin, 51 ülkede satışa sunulan Logan'ın Romanya, Rusya, Fas ve Kolombiya'daki fabrikalarında üretildiğini belirterek, ilerleyen tarihlerde İran ve Hindistan'da da fabrika açacaklarını bildirdi.


Logan MCV'nin de Logan genlerini taşıdığını belirten Çetin, araçta dinamik yapı, yalınlık ve Avrupa standartlarındaki güvenliğin ön plana çıktığını söyledi.


Aracın iç dizaynı ile kullanıcısına sağlamlık ve güvenilirlik hissi verdiğini ifade eden Çetin, “Aracın fiyat çalışma işlemleri büyük ölçüde tamamlandı. Şubat ayının başında açıklayacağız. Benimsediğimiz ilke, en iyi fiyat ve ürün” dedi.




LOGAN MCV


Logan MCV, Sedan Logan'ın bütün avantajlarından yararlanırken, bu özelliklere modülerlik özelliğini ekleyerek çok yönlü kullanım özelliğini daha da artırıyor.


Ön kısım tasarımı tamamen yeni bir versiyon olan Logan MCV'nin sis farları da Sedan'a göre daha da belirgin hale getirildi.


Yetişkinler için 7 koltuğa kadar oturma alanı sunan Logan MCV'nin, Sedan gibi motor seçenekleri arasında 1.5 dCI dizel motor da var. Logan Sedan gibi Logan MCV de çok değişken ve çoğunlukla zorunlu kullanım koşullarını karşılayacak şekilde geliştirildi.


Kapılarında daha geniş yeni koruma çubukları bulunan Logan MCV'nin, motor ve vites kutusu grubu altında da koruma sacı bulunuyor. Avrupa standartlarına göre 20 milimetre daha fazla zemin yüksekliği bulunan Logan MCV, Renault'un güvenlik alanında genel kabul gören uzmanlığından da yararlanıyor.


Fren sistemi önde disk, arkada kampanalı sistemlerden oluşan ve EBV elektronik fren dağıtıcılı son kuşak Bosch 8.0 ABS sistemi bulunan Logan MCV'nin, Logan Sedan'da olduğu gibi şasisinde de viraj denge çubuğu standart olarak bulunuyor.




MODERN MOTOR GAMI


Logan MCV'de Sedan ve Renault gamındaki bir çok modelde kendini kanıtlamış olan motor tipleri kullanılıyor. Biri benzinli motor (16 MPI) ve referans olarak kabul edilen bir diesel motor (1.5 dCİ) içeren Logan MCV gamı, pazarlara ve müşteri kesimlerine göre farklı beklentileri karşılayan geniş bir mekanik tercih olanağı sunuyor.


Diesel motor seçeneği olarak 1.5 dCİ motor da Renault motorlarından seçilirken, ikinci nesil common rail enjeksiyon sistemi ile donatılmış motor son derece düşük bir yakıt tüketimi gerçekleştiriyor. Motor seçenekleri arasında 1.4 I ve 1.6 I motorlar da yer alıyor.

7 KOLTUKLU VERSİYON


Logan MCV'nin 7 koltuklu versiyonu da bulunurken, üçüncü sıra koltukları da dahil olmak üzere bütün koltuklarda 3 tespit noktalı emniyet kemerleri ve 4 hava yastığı bulunuyor.


Ön sıra koltuklarının arkasında bulunan 2 ve 3'üncü sıra koltuklarında da konforlu yolculuk sunan Logan MCV'nin, Sedan'a kıyasla tavan yüksekliği 102 milimetre artırıldı.


Lagon MCV'nin 5 koltuklu versiyonunda 700 litrelik yükleme kapasitesi bulunurken, bu oran 2 koltuklu konfigürasyonda 2350 litreye kadar çıkıyor. 7 kişi yolculuk yaptığında ise bagajda 200 litreye yakın bir yükleme kapasitesi kalabiliyor.


Logan MCV'nin modülerliği özellikle römork kancası, kayak taşıyıcı, enine tavan çubukları, çamurluk paspasları, alarm gibi donanımlarla artırılabiliyor.


Üretim kapasitesi günde 360 olan Romanya'daki Piteşti fabrikasında üretilen Logan MCV, 2006'nın Ekim ayından itibaren Romanya pazarına sunuldu.


Bazı Avrupa ülkelerinde de satışa sunulmaya başlanan Logan MCV, Türkiye pazarına ise Şubat ayı ortalarında sunulacak.


Logan MCV'nin basın sürüşü programına katılan Türkiye'den 28 gazeteci ile çok sayıda yabancı basın mensubu, araçları yaklaşık 200 kilometre kullanma fırsatı buldular.