Sürücüler dikkat! Ceza yiyebilirsiniz

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yollara çıkan bazı sürücülerin TEDES'in iptal edildiği duyumuyla hareket etmesi ceza yemelerine sebep oluyor

Sürücüler dikkat! Ceza yiyebilirsiniz
Sürücüler dikkat! Ceza yiyebilirsiniz
GİRİŞ 12.09.2016 11:50 GÜNCELLEME 12.09.2016 11:59
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Kurban Bayramı tatili nedeniyle yollara çıkan bazı sürücülerin Trafik Elektronik Denetleme Sistemi'nin (TEDES) iptal edildiği duyumuyla hareket edip, hız limitlerini ihlal edip radara yakalandığı da gözlendi.

Radar uygulamasıyla ilgili kesin sonucun 10 gün içerisinde açıklanacağı, şehirlerdeki TEDES sisteminin aktif olması nedeniyle sürücülerin daha dikkatli olmaları da isteniyor.

KOCAELİ VALİSİ DİKKAT ÇEKTİ

Kocaeli Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Kurban Bayramı tatilini kapsayan 10-18 Eylül tarihlerinde kural ihlali tespit edilen sürücülere ceza uygulanmayacağına ilişkin haberlerin yanlış anlaşılmadan kaynaklandığını, süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattıklarını söyledi.

Güzeloğlu ayrıca bazı haber sitelerinde yer alan, "İl Emniyet Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada tatil süresince trafik cezalarının uygulanmayacağı" yönündeki haberlere ilişkin de şunları söyledi:

BAYRAMDA İSTİSNA YOK

“Açıkça ve net olarak belirtilmelidir ki kuralların ihlali halinde gereği yapılacaktır. Trafik kurallarının ihlali, başta kuralı ihlal edenin can emniyetinden başlayarak giderilmez ve kabul edilemez sonuçlar doğurmaktadır. Bu konuda bahsi geçen yazı, kastı aşan bir yazıdır. Hemen akabinde bu yazı yürürlükten kaldırılmış, tüm birimlerimize gereği tekrar açık bir şekilde ifade edilmiştir. Sayın bakanımızın açıklaması vardı, Elektronik Denetleme Sistemi artık uygulamadan kaldırıldı. Vatandaşlarımız bilmelidir ki tüm trafik kuralları yürürlüktedir, uygulanmaktadır. Bayram süresince ve hiçbir gün buna dönük bir istisnamız söz konusu değildir. Bu yanlış anlamaya neden olan süreçle ilgili inceleme ve soruşturma başlattık. Vatandaşlarımız kurallara uyarak, kurallar içinde kalarak, güvenli şekilde seyahat ederek sevdiklerine kavuşsunlar.”

"AMAÇ TRAFİK KURALLARINA AYKIRI EYLEMLERİ ORTADAN KALDIRMAK"

Maliye Bakanı Naci Ağbal da, "Yanılmıyorsam, 2011 yılında İstanbul Büyükşehir Belediyemiz çok doğru bir yaklaşımla elektronik denetim sistemi kurmaya başardıklarını ve bunu yaygınlaştırmak istediklerini bize ilettiler. Şehir içi trafikte kurallara uyulması noktasında bu elektronik denetim sisteminin önemli bir katkı sağlayacağını söylediler. Ben o dönemde Maliye Bakanlığı Müsteşarıydım. Beraber çalıştık ve belediyelerin elektronik denetim sistemlerini kurmalarını teşvik edecek bir düzenleme yaptık. Yaptığımız düzenlemede, elektronik denetleme sistemi üzerinden kesilen cezalardan tahsil edilen paranın yüzde 30'u belediyelere veriliyordu. Böylelikle hem belediyelerimiz bir kaynak elde ediyorlar hem elektronik denetim sistemi yaygınlaşıyordu. Burada amaç para cezası kesmek değil. Trafik kurallarına aykırı eylemleri ortadan kaldırmaktır. Gerek hız sınırı olsun, gerek diğer konularda olsun trafiği düzenli hale getirmektir. Bu doğru bir proje, devam ettirmemiz gerekiyor, burada herhangi bir sorun yok."

YORUMLAR 20
  • Muart Atlam 7 yıl önce Şikayet Et
    Özellikle hatalı yolları düzelsinler. Sol şeritten sola döüş verilen yerler kazalara davetiye çıkarıyor. Doprusu sol şerinin soluna cep yapılıp dçnüş için bu ceplerin kullanılmasıdır. 110 km'lik hız bir anda 50-40-30 gibi hızlara düşürülemez. Tabiat kuralarına aykırı.
    Cevapla
  • KAYI 7 yıl önce Şikayet Et
    demek ortaya bi haber attılar ama kandırmaca imiş
    Cevapla
  • türk 7 yıl önce Şikayet Et
    Amaç belediyelere gelir kaynağı imiş meğer of ki ne of vay senin haline vatandaş
    Cevapla
  • asabi adam 7 yıl önce Şikayet Et
    belediyeler para gelsin diye haksızlığı iş edinmiş. evet sürücüler zaten hatalı olan kesim ama belediyeler ve trafik şube de bunu yanlışla kapatma çabasında. olan kurallara uyan sürücülere oluyor. devlet milletin sırtında yük oluşturmamalı.
    Cevapla
  • turkiye 7 yıl önce Şikayet Et
    once trafik kurallari ogretilecek
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle