Sürücülerin kabusu oldu! 470 bin araca ceza

TEDES sistemi, sürücüler için adeta tuzağa dönüştü. Sistem ile yaklaşık 470 bin sürücüye ceza kesildi.

Sürücülerin kabusu oldu! 470 bin araca ceza
Sürücülerin kabusu oldu! 470 bin araca ceza
GİRİŞ 07.09.2016 14:45 GÜNCELLEME 07.09.2016 16:25
Bu Habere 85 Yorum Yapılmış

Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES) ile adece Ordu’da, 10 ayda 468 bin araca ceza kesildiği ortaya çıktı.

Pilot bölge seçilen bazı illerde hizmete giren Trafik Elektronik Denetleme Sistemi (TEDES), sürücülerin kurallara uymasını sağlamaktan çok, tuzağı andırıyor. Ordu'da 18 Kasım'da hizmete giren TEDES, Ünye ilçesi girişinden başlayarak kurulan 9 kule radar cihazı ile 11 araç plaka tanıma sistemi ışık ve hız ihlallerini görüntülü ve fotoğraflı olarak tespit ediyor. 

HIZ LİMİTİ ANİDEN DÜŞÜYOR

Adeta sıralı tuzak gibi kurulan sistem nedeniyle, bu yoldan geçen sürücüler, ceza yemeden kurtulamıyor. 

Tabelada 110 kilometre olan hız limiti, 150 metre sonra 50'ye ya da bir anda 30'a inebiliyor. Fizik kurallarına aykırı olarak kurulan, sosyal medyada klipi çekilen, hatta adına şarkılar yazılan TEDES'ten, 280 TL'den başlayıp 4 bin 500 TL'ye kadar radar cezası yiyen dahi var.

Bir yılda 470 bin araç sürücüsünü ağına düşüren tuzak, vatandaşlardan da büyük tepki görüyor. Bir diğer pilot bölge Edirne'de de yine benzer görüntüler yaşanıyor.

'15 GÜNDE 4 BİN 200 LİRA CEZA'

Cemal Kalem: Kastamonu'dan fındık toplamaya geldim. 15 günde bin 300 TL kazandım aynı sürede 4 bin 200 TL ceza yedim. Oğlum ve eşim hasta. Bu parayı ödersem kışın aç kalırız.

Trabzon Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan: Özel aracımla Ankara'ya giderken Ordu şehir geçişinde 2 dakika ara ile toplam 2 bin 160 liralık radar cezası kesildi. Toplam yediğim 5 cezanın iptali için dava açtım. Üçü iptal edildi. Bunun kesinlikle bir trafik düzenlemesi olduğunu düşünmüyorum. Bu Karadeniz'e yapılmış bir tuzak ve tefeci zihniyetidir. Asgari ücretle çalışan olsam, cezayı ödeyemem.

Hakan Alparslan: Giresun'dan Ankara'ya giderken sadece bir defada bin 500 TL ceza ödedim. Radar olsun ve olmalı. Ama bu işin bir ayarı olur. Bu yollarda 50-70 kilometre hız sınırı ve tuzaklanmış gezici radarlar olmaz. Bir yolculukta bir maaşını cezaya verenler var. 160-170 kilometre ile gitse yazılsın ama 80 kilometre hızda aynı güzergahta 5-6 tane ceza yazılır mı? Uluslararası bir yolda 50 kilometre hız sınırı nedir?

İşadamı Süleyman Kalyoncu: İstanbul'dan Rize'ye gidip dönüşümde, Ordu geçişlerimde, toplam 2 bin 200 TL tutan 6 ayrı radar cezası yedim. Ordu'dan geçerken artık yürümemiz lazım. Cezaları ödeyip, sonrasında hukuki işlem başlattım.

Okan Kuzu: Ordu'da 3 saatte 3 ayrı noktada bin 250 TL radar cezası yedim. Çok güzel yol yapılmış ama kesilen cezaya bakın. Yediğim ceza, İstanbul-Giresun arası yakıt parasından fazla.

Edirneli Selim Solmaz: Bazı radarlar tam tuzak niteliğinde. Örneğin, şehirlerarası yol niteliği olmasına rağmen, Kıyık çıkışındaki Süloğlu yolunda hız limiti 50 kilometre. Sürücü biraz hızlanınca radara yakalanıyor. Şehirden çıkan bir sürücü de duble yol diye hızını artırıyor. Ancak Trakya Üniversitesi önündeki tuzak radara yakalanıyor.

Nuri Solmaz: 17 dakika arayla 2 defa 199 TL ceza yedim. Çok küçük limitlerle, 1 kilometre aşınca ceza yazılıyor.

Sabah

YORUMLAR 85
  • Salih YILDIZ 7 yıl önce Şikayet Et
    Çorumluyum -Trabzonda oturuyorum o yolu çok kullandım 3 kez da ceza yedim ama kesinlikle benim hatam, sistem bence çok güzel, radar mahaline gelmeden önce birçok kez uyarıyor, sorun kuralları benimseyemeyen ,uymayan insanlarda bence, bence sistemin makul hız sınırları ile tüm türkiyeye yayılması gerekir. Unutmayalım kurallar ve önlemler bizim için..
    Cevapla
  • Muhammed Arif Güven 7 yıl önce Şikayet Et
    Karadeniz turu yapmak için tatile çıktık. Toplamda 4000 km yaptığım yol boyunca 1100 TL benzin parası ödedim. Sadece Ordu'da aynı günde kısa süreli aralıklarla 3 ceza yedim. Toplam ceza tutarı 850 TL. Râb'bim bunların hesabını sorsun İnşaallah...
    Cevapla
  • Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Abd'de her yüz metrede bir hız limitini gösteren tabelalar var..Bu hız sınırını gösteren tabelaların olmadığı bir yer yok.. tüm sokaklarda sokar aralarında yollarda otobanlarda o yüzden hız sınırını her an takip edebiliyorsunuz ve hız sınırı ani olarak değişmiyor.. Türkiye'de ki tuzaklanmış.. amaç ceza ve gelir elde etmek
    Cevapla
  • adem 7 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim bu hız sınır tabelalarını erkenden konya gibi belirtin afedersin gözümüze sokun hırsızlık yapmayın kimsenin rızkını kesmeyin saten sigorta ot çöp yetiyor
    Cevapla
  • Turan 7 yıl önce Şikayet Et
    Gostergenin dijital olmamasi lazim. Insanlar istedigi gibi oynamamasi lazim.hiz tehlikesi trafik yogunluguna gore degil yolun durumuna goredir. Trafik yogunsa zaten hiz yapamazsin. Dolayisi ile hiz siniri da sabit olur.uyarilarin daha belirgin olmasi lazim. Tuzak olmamasi lazim. Radarin gorunur olmasi lazim. Amac tehlikeyi onlemekse. Para kazanmaksa o zaman baska.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle