Scania'nın yeni modelleri geliyor!

Scania, yeni nesil araçlarını yola çıkarmaya hazırlanıyor. Araçların Türkiye geliş tarihleri de açıklandı.

Scania'nın yeni modelleri geliyor!
Scania'nın yeni modelleri geliyor!
GİRİŞ 05.09.2016 14:50 GÜNCELLEME 05.09.2016 14:50
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni Scania’nın basın lansmanı Stockholm’de  gerçekleşti. Yeni nesil Scania'ların, Türkiye pazarında, 2017 yılının ilk yarısında satışa sunulması planlanıyor.

Scania yeni araçlarıyla birlikte 13 litre, 500 hp’lik motorunu da piyasaya sürüyor. Yeni motorda Euro 6 emisyon değerleri, yüzde 100 SCR sistemi ile sağlanıyor.

Scania’nın, yeni nesil araçlarında, 13 litrelik motor serisi 370 beygir gücünden başlayıp 410, 450 ve 500 beygir gücüne kadar alternatiflerden oluşuyor.

16 litrelik motorların güç seçenekleri ise 520, 580 ve 730 beygir gücüne ulaşıyor.

Yan Perde Hava Yastıkları

Scania’nın yeni araçları, yan perde hava yastıklarıyla donatılan ilk ağır ticari araç olma özelliğini taşıyor. Scania, yan perde hava yastıklarıyla devrilme-yuvarlanma tarzındaki kazalarda meydana gelen yaralanmaları yüzde 25 oranında azaltmayı hedefliyor.

Yeni nesil Scania, azami dört farklı kamerayı kullanabilecek şekilde alt yapıya sahip. Böylelikle aracın yakın çevresi anlık olarak takip edilebiliyor.

Geliştirilen fren sistemi, daha ileriye doğru konumlandırılan ön aks ve düşük ağırlık merkezi sayesinde 40 tonluk 4x2 kamyonu yüksek hızdan tamamen duruş konumuna yüzde 5 daha kısa mesafede ulaştırıyor. 50 mm daha ileri götürülen yeni aks gelişmiş frenleme performansına katkıda bulunuyor.

Yeni kabinler

Scania mevcut P, G ve R kabinlerindeki popülaritesine tamamen yeniden tasarlanan S serisini de ekliyor. Böylelikle, tüm varyantlar sunulduğunda toplam 24 farklı temel kabin modeline ulaşıyor.

Yeni kabinlerde iç mekan, optimum sürüş ve dinlenme alanı sunacak şekilde tasarlandı. Sürücünün koltuk ayar seçenekleri, boyları 150 ile 220 cm arasındaki değişen tüm sürücüler için rahat bir sürüş pozisyonu vadediyor. Yeni Scania’larda A sütunu görüş açısını en uygun hale getirmek için da yeniden tasarlandı.

Tüm yeni kabinlerde, sürücünün oturma pozisyonu, mevcut kabin nesline göre ön cama 65 mm ve sol cama 20 mm daha yakınlaştırıldı. Böylelikle sürücünün görüş açısı ve yol hâkimiyeti arttı.

YORUMLAR 2
  • Nurettin GÜN 7 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar adana bölgesinde çalışan kamyonlar devamlı tarlaya girip çıktığında tarla zemini nemli olduğundan dolayı zorluyor,adana,ya iklimine yakışan kamyonlar,çift çeker 400 beygir kırkayak,ve çift çeker 230 beygir 10 teker kamyon lar lazımdır.
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir ilan mı?
    Cevapla