Subaru Levorg Euro NCAP'e testine girdi

Subaru’nun Sportif Tourer modeli Levorg, Euro NCAP’ten 5 yıldız aldı.

Subaru Levorg Euro NCAP'e testine girdi
Subaru Levorg Euro NCAP'e testine girdi
GİRİŞ 04.09.2016 14:20 GÜNCELLEME 04.09.2016 14:20
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Subaru’nun EyeSight özelliği ile donatılan Sportif Tourer modeli Levorg, Avrupa Yeni Araç Değerlendirme Programı'ndan (Euro NCAP) 5 yıldız aldı.

Levorg, “Yetişkin Yolcu Koruması”, “Çocuk Yolcu Koruması”, “Yaya Koruması” ve “Güvenlik Desteği” alanlarında yapılan testlerde en iyi sonuçları elde etti.

2016 yılı güvenlik performans değerlendirmesinde, araçların otonom olarak yayalarla çarpışmaları ne kadar iyi tespit edebildikleri ve bunları ne derece önleyebildiklerini kontrol eden yeni bir test uygulandı. EyeSight ile donatılmış ve yayaları tespit kabiliyetine sahip olan Levorg bu yeni testte başarılı bir performans gösterdi.

EyeSight sistemi nedir?

Subaru EyeSight teknolojisi, araçlar, yayalar ve bisiklet kullanıcıları gibi hareketli nesneleri ya da raylar ve şeritler gibi sabit nesneleri algılamak için yalnızca stereo kamera teknolojisinin kullanıldığı ilk sistem.

Kullanıcının önündeki yol için ikinci bir çift göz gibi olan EyeSight, yalnızca araçları değil, aynı zamanda motorsiklet, bisiklet ve yayaları da algılıyor. Potansiyel bir tehlike algıladığında sürücüyü uyararak kazanın meydana gelmesini önlemeye yardımcı olmak için gerekirse fren sistemini de devreye sokuyor.

Adaptif Hız kontrolü, Şerit İçi Kontrolü ve Şeritten Çıkma Uyarısı, Önde Giden Aracın Hareket Etme Uyarısı, Şerit Takip Asistanı, Çarpışma Öncesi Fren Sistemi ve Çarpışma Öncesi Gaz Kontrolü gibi geliştirilmiş güvenlik performansıyla EyeSight, sürücü üzerindeki yükü azaltıyor.

YORUMLAR 2
  • Bumerang 7 yıl önce Şikayet Et
    Subaru kullanan başka araçta aynı tadı bulamaz. Otomobil kullanmaktan zevk alanlar ancak bu kaliteyi hisseder. Tavsiye ederim kesinlikle...
    Cevapla
  • berat 7 yıl önce Şikayet Et
    subarunun yapmış olduğu en kaliteli araçlardan bitanesi tam bir aile ve spor arabası subaruyu ancak kullanan bilir kolay kolay reklamını yapmaz karnı tok bir markadır ama yaptığı araçlar hem çok kaliteli hemde motor ömrü uzun araçlardır
    Cevapla