Kapıda yatan aracınızdan para kazanabilirsiniz!

Kendi aracını kiralamak isteyenler, internet üzerinden kurulan platform ile ek gelir sağlayabiliyor.

Kapıda yatan aracınızdan para kazanabilirsiniz!
Kapıda yatan aracınızdan para kazanabilirsiniz!
GİRİŞ 22.08.2016 12:26 GÜNCELLEME 22.08.2016 12:26

Bir araç yıl boyu kapının önünde dursa bile zorunlu trafik sigortası ve vergi nedeniyle ciddi maliyetler oluşturabiliyor. Garajyeri adlı şirket ise, araçlarını kiralamak isteyen otomobil sahipleri ile müşteriler arasında aracı oluyor.

Sistem nasıl çalışıyor?

10 yaşını geçmeyen araçların kayıt yapıldığı sistemde; zorunlu trafik sigortası yaptırmış olan araç sahipleri, TC kimlik numaralarını, cep telefonu numaralarını, IBAN numaralarını, e-posta adreslerini ve ruhsat bilgileri gibi temel verileri siteye giriyor. Verilen bilgilerin doğruluğu kontrol edildikten sonra üyelikleri onaylanıyor. Araç kiralamak isteyenler de aynı şekilde bilgilerini sisteme girerek platforma üye oluyor.

Kira bedelini araç sahibi belirliyor

Ayrıca, ehliyet puanı yeterliliğini bildirmek ve Facebook ile giriş gibi bir takım ek zorunlulukların bulunduğu sistemde araçların saatlik veya günlük kira fiyatlarını araç sahipleri belirliyor.

Para nasıl aktarılıyor?

Araç kiralamak isteyen kullanıcılar lokasyon ve tarih seçerek arama yapıyor ve gelen sonuçlar üzerinden, fiyat, model ve mesafe açısından en uygun olan araca istekte bulunuyor. İstek onayladığında, kiracı Garajyeri üzerinden ödeme yapıyor ve anahtarı elden teslim alıyor. Araç iade edilinceye kadar Garajyeri hesabında tutulan kira bedeli, teslimatla birlikte araç sahibine aktarılıyor.

Günlük kira 70 TL’den başlıyor

Şirketten yapılan açıklamaya göre, bu araçların günlük ortalama kiralama bedeli 70 TL. Araç modeline göre fiyatlar bin TL’ye kadar çıkabiliyor. En üst kira bedeline sahip olan Porsche Cayenne’nin günlük kiralama bedeli 1.052 TL.