İlk yerli metrobüs üretildi! Dünyanın en büyüğü

İlk yerli tramvay ve metronun yapıldığı Bursa'da arttık yerli metrobüs de üretiliyor.

İlk yerli metrobüs üretildi! Dünyanın en büyüğü
İlk yerli metrobüs üretildi! Dünyanın en büyüğü
GİRİŞ 22.08.2016 10:54 GÜNCELLEME 22.08.2016 10:56
Bu Habere 79 Yorum Yapılmış

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ilk yerli metrobüs üretimini yapan firmanın fabrikasında inceleme yaptı. Bursa’da üretilen metrobüsleri detaylı olarak inceleyen Başkan Altepe, firma yetkililerinden ilk yerli metrobüslerin tekniği ve üretim süreciyle ilgili de bilgiler aldı.
 
'AVRUPA'YA PARÇALAR BURSA'DAN GİDİYOR' 

Başkan Altepe, Bursa’nın sanayinin önemli bir merkezi olduğunu ifade ederek, “İlk yerli tramvay, ardından ilk yerli metro aracı üretimi yapıldı. Şu anda yine Avrupa’da üretilen ve hızlı tren başta olmak üzere tüm araçların en önemli parçaları da Bursa’da üretiliyor. Başta uçak olmak üzere arıtma cihazları, çamur yakma sistemleri, otopark sistemleri de artık yerli üretilebiliyor.” diye konuştu.

MOTORLAR MECEDES'TEN
 
Başkan Altepe, bu üretimin İstanbul’un da talebi olduğunu hatırlatarak, “Balkan ülkeleri başta olmak üzere dünya ülkelerine otobüs üreten AKIA firması tarafından Bursa’da Mercedes motorlu kaliteli güzel bir araç üretildi. Yaklaşık 300 kişiyi taşıyabilen, toplu ulaşıma büyük katkı sağlayabilen konforlu araçlar, artık Bursa’da yapılabiliyor. İnşallah, yerli üretim metrobüsümüz, İstanbul başta olmak üzere Türkiye’nin tüm şehirlerinde ve dünya ülkelerinin caddelerinde kullanılacak” diyerek projeye emek verenleri tebrik etti.
 
'KAPASİTEDE DÜNYA LİDERİ'

Fabrikanın Genel Müdürü Remzi Baka da, 290 yolcu kapasitesiyle Türkiye ve dünyanın en yüksek kapasiteli metrobüs aracını ürettiklerini belirtti. Hızlı büyüyen şehirlerde demiryollarına alternatif olarak geliştirdik projemizi. Dizel, hibrit ve elektrikli versiyonlarını da üretiyoruz. Türkiye’ye faydalı olmak için çalışıyoruz” dedi.
 
Türkiye’de ilk kez Bursa’da üretilen 290 kişi kapasiteli metrobüs, 25 metre uzunluğunda ve 3 körüklü oluşuyla da bir ilk olma özelliği taşıyor.
 

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 79
  • GOOGLE 7 yıl önce Şikayet Et
    Otosan kamyon motoru tasarlayıp üretiyor hali hazırda..
    Cevapla
  • mustafa 7 yıl önce Şikayet Et
    motorunu da TÜRKİYE'de üretseniz olmazmı
    Cevapla
  • fth23 7 yıl önce Şikayet Et
    motorun yapısını herkes biliyor,bilmeyen internetten videoları izleyerek bile öğrenebilir.neden kendi motorumuzu üretmiyoruz???
    Cevapla
  • Erdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Yabancı şirket üretsin,sarsın bizde biz üretiyoruz diyelim.Ne SAÇMALIK YAHU
    Cevapla
  • selo 7 yıl önce Şikayet Et
    hakkaten motor üretmek bu kadar mı zor? Dünyanın en iyi piyade silahını yaptık(mpt76 dünyada tüm testleri geçen tek tüfek), motoru da yaparız inşallah, araba motoru dediğin nedir ? kalıp ve metal işçiliği, montaj, bunu mu yapamıyoruz ?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle