2. el otomobilde fiyatlar ne oldu?

İkinci el otomobil piyasasında Ramazan sonrası hareketlilik bekleniyor. Piyasa hareketlenince de fiyatlar yükseliyor.

2. el otomobilde fiyatlar ne oldu?
2. el otomobilde fiyatlar ne oldu?
GİRİŞ 06.07.2016 12:46 GÜNCELLEME 06.07.2016 12:46
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Başkanı Aydın Erkoç, Ramazan'da ikinci el otomobil piyasasında yaşanan durgunluğun bayram sonrasında biteceği, satışlardaki hareketliliğin temmuz sonuna kadar devam edeceği tahmininde bulundu.

Erkoç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ikinci el otomobil piyasasına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Ramazan'da ikinci el otomobil piyasasında durgunluk yaşandığını anlatan Erkoç, "Söz konusu durgunluk sadece otomobil sektöründe değil, birçok sektörde yaşandı. Bayramdan sonra ikinci el otomobil piyasasında çok hızlı bir hareketlilik bekliyorum. Bu canlılık temmuzun sonuna kadar devam eder. Daha sonra okullar açılmaya başladığında da araba satışları artar. Yıl sonunda ise sıfır araç satışları başlar." dedi.

2.ELDE FİYATLAR YÜKSELDİ

Erkoç, ikinci el araç fiyatlarının geçen seneye göre yükseldiğini belirtirken, sıfır arabaları sadece distribütörlerin getirebilmesinin ve Türkiye'de araçlardan alınan vergilerin yüksek olmasının bu artışa neden olduğunu aktardı. Erkoç, otomobil fiyatlarına etki eden bir başka unsurun ise döviz fiyatları olduğunu kaydetti.

Dünya örnekleriyle kıyaslandığında Türkiye'deki araç sayısının yeterli olmadığını belirten Erkoç, "Türkiye'de 80 milyon nüfusa karşılık 20 milyon araç bulunmaktadır. Bazı ailelerde eskiden tek araba vardı ama şu an 2-3 araç oldu. Benim tahminim, doygunluğa ulaşmak için daha 20 milyona yakın araca ihtiyaç var." şeklinde konuştu.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 1
  • yorum 7 yıl önce Şikayet Et
    birde millet petrolden şikayetçi eğer petrol 3 tl ye dayanırsa eve , işe gidemeyiz tatili saymıyorum bile birde 2-2.5 tl olursa gerisini siz düşünün.
    Cevapla