Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğü tarafından özel taşıtlar için sınır kapılarında ön beyan uygulaması başladı.

Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor
Araç sahipleri dikkat! Yeni dönem başlıyor
GİRİŞ 25.06.2016 13:20 GÜNCELLEME 25.06.2016 16:29

Trakya Ticaret ve Gümrük Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı  açıklamada, yabancı plakalı özel araçlarıyla Türkiye gümrük kapılarından giriş  yapacak yolcuların kayıt işlemlerinin daha hızlı  ve kolay yapılabilmesi  için ön  beyan uygulamasının başladığı belirtildi.

Uygulamanın özellikle yurtdışında yaşayan Türklerin, Türkiye'ye giriş  yapmak istediklerinde kolaylık sağlayacağı aktarılan açıklamada, şunlar  kaydedildi:

"Uygulama sayesinde özellikle gurbetçilerimiz Türkiye gümrüğüne  gelmeden önce  cep telefonu, bilgisayar veya tabletle araç sahibinin  pasaportu,  ruhsatı vesigorta bilgilerini sisteme girerek kendi kayıt işlemlerini kendileri  yapmaları  halinde normalde 3-4 dakikada gümrük memurları tarafından yapılan  işlemlere gerek kalmayacak. Yaklaşık 15-30 saniyede yapılacak kontrolle gümrük  kayıt işlemi tamamlanabilecek. Gümrük tescil işlemi yapan memurlar herhangi bir  kayıt yapmayacak, ibraz edilen pasaport, ruhsat ve sigorta poliçesindeki  bilgilerle sistemde görülen bilgileri sadece karşılaştırmakla yetinecektir.  İşlemlerin aksamadan hızlı yürüyebilmesi için sisteme ön beyan yapan  yolcularımızın bilgileri sisteme girerken dikkatli ve doğru girmeleri büyük önem  arz etmektedir."

"İhtiyaca göre peron sayıları artırılacak"
 
 "Ön beyan" yaparak gümrük kapılarına gelecek olanların ön beyan  yapmadan gelenleri beklememesi için  Kapıkule’de ayrı  peronlar açılacağı  belirtilen açıklamada, ihtiyaca göre peron sayıları artırılarak ve diğer sınır  kapılarında da peronlar açılacağı kaydedildi.
 
Ön beyan hizmetinin vatandaşlara kolaylık sağlayacağı belirtilen  açıklamada, "Özellikle, özel araçlarıyla bölge müdürlüğümüze bağlı kapılarımızdan   Türkiye’ye giriş yapmak isteyen yolcularımızın, gümrük kapılarımıza gelmeden  önce yapacakları ön beyan sayesinde daha hızlı ve kolay geçiş yapabilmeleri  sağlanacağından tüm yolcularımızın bakanlığımızın bu uygulamasını kullanmalarını   tavsiye ediyoruz." ifadelerine yer verildi.
 
 Açıklamada, ön beyan sistemine  https://uygulama.gtb.gov.tr/tasit1onbeyan adresinden ulaşılabileceğini  kaydedildi.