Bu otomobillerden uzak durun!

Otomobilde güvenlik istiyorsanız bu araçları sakın aklınızdan geçirmeyin.

Bu otomobillerden uzak durun!
Bu otomobillerden uzak durun!
GİRİŞ 20.05.2016 02:31 GÜNCELLEME 21.05.2016 01:29
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Otomobillerde güvenliğin ne kadar önemli olduğunu, geçmiş aylarda yaptığımız rehberimizde uzun uzadıya anlatmıştık. Sadece sürücü ve yolcu için değil, yayalar için de otomobil güvenliği son derece önemli.

Artık gelişen teknolojiyle birlikte kaza anında yayaların da can güvenliği düşünülüyor ve bu doğrultuda önlemler alınıyor.

Otomobillerin güvenlikleri kaza testleri sonucunda anlaşılıyor. Hava yastığı, frenleme, araç kasasının sağlamlığı ve diğer güvenlik önlemleri hesaba katılarak bir puan ve yıldızlama yapılıyor.

Günümüzde ana akıma hitap eden çoğu araçlar bu testlerden 4 ve 5 yıldız almayı başarıyor. 5 yıldız üzerinden değerlendirilen bu testler, aracın ne kadar güvenli olduğunu anlamamıza yardımcı oluyor. Bu kriterlerin ne olduğunu da yine aynı rehberimizde açıklamasıyla beraber ele almıştık.

Lakin piyasada öyle araçlar var ki, bırakın yaya güvenliğini, araç içinde bulunanlar için bile büyük hayati tehlike arz ediyor. 4 veya 5 yıldız almak şöyle dursun, yıldız bile alamıyorlar.

İşte kaza testlerinden 1 yıldız almayı bile başaramayan, dünyanın en güvenliksiz otomobilleri:

1) Hyundai EON - Hava yastığı yok!
2) Renault Kwid - Hava yastığı yok!
3) Suzuki Maruti Celerio - Hava yastığı yok!
4) Mahindra Scorpip - Hava yastığı yok!

Neyse ki bu otomobiller henüz ülkemizde satılmıyor. Lakin şimdiden uyarımızı yapalım, fiyatı ne olursa olsun satışa sunulması durumunda bu otomobillerden uzak durun!

KAYNAK: YENİ ŞAFAK

YORUMLAR 15
  • Abdullah 7 yıl önce Şikayet Et
    Avrupada 10bin euroluk sıfır oto 80bin lira oldukça, Bu devlet halkını böyle kaz gibi görmeye devam ettikçe o yukarıdaki arabalar bile hayal bize, reno-tofaş devam...
    Cevapla
  • seymen 7 yıl önce Şikayet Et
    bence en güvenliksiz yapı paralel yapıdır ülkeye verdikleri zararı vatandaşlıktan çıkarılınca anlarlar halk artık bunları istemiyor bu araçlar paralel yapıdan daha az zararlı halkımız böyle bilsin
    Cevapla
  • İhsan 7 yıl önce Şikayet Et
    Fiat, Tofaş ve Renault yıllarca bu ülkede yürüyen teneke sattı ve hala satıyorlar. Acaba yıldızları - ( eksi ) bazında kaç olabilir.
    Cevapla
  • Mikelancelo 7 yıl önce Şikayet Et
    Reno dokuz spring benim arabada da yok. Napacaz. Para olsa Volvo alirdim
    Cevapla
  • Savas 7 yıl önce Şikayet Et
    Şahinlerin her yeri hava yastığıyla dolu ya :))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle