Mercedes'i dengede tutan Türk

Çemtaş, Mercedes-Benz'in Türkiye'deki ağır vasıta fabrikaları ile Almanya, Fransa ve İspanya’daki fabrikalarına da denge çubuğu veriyor.

Mercedes'i dengede tutan Türk
Mercedes'i dengede tutan Türk
GİRİŞ 07.05.2016 17:32 GÜNCELLEME 07.05.2016 17:32
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Mercedes-Benz’in Aksaray’da üretimini yaptığı kamyonlarda kullanılan denge çubuğu üretimini 2013 yılı itibariyle yerlileştirerek bir ilke imza atan Çemtaş, Mercedes-Benz’in Hoşdere fabrikasında ürettiği otobüslerin denge çubuğunu da yerlileştirdi. Daimler ile iş birliğini geliştiren Çemtaş, Avrupa’da Mercedes-Benz’in otobüs üretim fabrikalarındaki tek denge çubuğu tedarikçisi olmayı da başardı.

Bursalı girişimcilerin bir araya gelerek 1970 yılında kurduğu alaşımsız ve düşük alaşımlı vasıflı çelik üreticisi olan Çemtaş, bugün başta Mercedes-Benz olmak üzere dünyanın önde gelen otomotiv markalarına üretim yapıyor.

'YÜZDE 45'İNİ İHRAÇ EDİYORUZ'

Çemtaş Genel Müdürü Nuri Özdemirel, yüzde 100 otomobil sektörüne üretim yaptıklarını belirterek, “Çemtaş’ın üretmiş olduğu çelik ürünler dünyada kabul görmüş bir kaliteye sahip.  Çünkü sıfıra yakın bir fire ile çelik üretimi yapıyoruz. Üretimimizin yüzde 45’ini ihraç ediyoruz. İhracatımızın %55’i Almanya olmak üzere; Mısır, Brezilya, İspanya, Romanya, ABD, Kuzey Afrika ve Uzak Doğu ülkelerine de ihracat yapıyoruz.

Vasıflı çelik üretimimize ek olarak 2011 yılı itibariyle kendi ürettiğimiz çelik hammaddesinden denge çubuğu üretmeye başladık. Bugün geldiğimiz noktada başta Daimler grubu firmaları Mercedes-Benz ve Evobus olmak üzere; Iveco, Ford, Karsan ve Isuzu gibi dünyanın önde gelen otomotiv markalarının üretim hatlarına denge çubuğu sağlıyoruz.” dedi.

YORUMLAR 7
  • Cesur 7 yıl önce Şikayet Et
    Adamlar Mersedes,Bmw,vs bir sürü araç yapıyor biz sadece denge kolunu yapabiliyoruz.Ne büyük başarı ama.
    Cevapla
  • yan sanayi 7 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes, Bmw vs. firmalarin hicbirisi kendi parcalarini üretmezler zaten, motor dahil, .....
    Cevapla
  • murat acar 7 yıl önce Şikayet Et
    resimdeki denge çubukları gebze gosb daki rözmaz çelik fabrikasında uretimi yapılıyor
    Cevapla
  • 2023 7 yıl önce Şikayet Et
    o denge çubuklari bir gunde kendi yerli otolarimiza yapilsin gari, nedelim artik onun bunun otosunu montajlamaktan goklere çikarddik onlari,.
    Cevapla
  • murat acar 7 yıl önce Şikayet Et
    rözmaz Çelik fabrikasında uretimi yapılıyor denge çubuğunda öncü olan bir fabrika Porsche'ye Audi ve Bentley gibi firmalarda denge çubuğu üretiyor Gebze organizede bulunan fabrikada onlarca muhendisin çalışmalarıyla yerli olanakların kullanıldığı bir fabrikadir
    Cevapla
  • kuzu 7 yıl önce Şikayet Et
    Hokus pokusya olmuyo bu işler ama bi yerlerden başlamak gerekiyor.
    Cevapla
  • akif çam 7 yıl önce Şikayet Et
    ne saçmalıyorsunsen ya ayıp gurur duy biraz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle