Benzin ve dizel araçların satışı yasaklanıyor

Hollanda meclisi benzinli ve dizel araç satışını 2025 yılından itibaren yasaklayan yasa tasarısını onayladı.

Benzin ve dizel araçların satışı yasaklanıyor
Benzin ve dizel araçların satışı yasaklanıyor
GİRİŞ 19.04.2016 12:58 GÜNCELLEME 19.04.2016 12:58
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Hollanda’da benzinli ve dizel araçların satışının yasaklıyor.

Hollanda Parlamento'su 2025 yılından itibaren benzinli ve dizel araçları yasaklayıp satışını insanları elektrikli araçlar almaya teşvik edecek yasa tasarısını meclisten geçirdi.

Tasarı Hollanda Senato’su tarafından da onaylanırsa yürürlüğe girecek.

Tasarının mecliste salt çoğunlukla kabul edilmesi kamuoyunda Senato tarafından onaylanacağı beklentisini yarattı.

ARAÇLARI TRAFİKTEN KALDIRMAK DESTEK GÖRMEDİ

Hollanda’da koalisyon ortağı Hollanda İşçi Partisi karbon salınımını arttıran benzinli ve dizel araçları tamamıyla yasaklamayı önerse de, teklif yeterince destek bulmadığı için sadece araç satışının yasaklanması onaylandı.

Senato tasarıyı onaylarsa 2025 yılından önce satın alınmış araçlar trafiğe çıkabilecek ancak yeni araç satışı yapılamayacak.

KOALİSYON ORTAKLARI ARASINDA ANLAŞMAZLIK ÇIKTI

Hollanda’da koalisyonun güçlü ortaklarından olan merkez sağ partisinin lideri Halbe Zijstra, planı “gerçekçi değil” diye tanımladı. Zijstra, Hollanda’nın var olan enerji anlaşmalarının tehlikeye girdiğini savundu.

Halbe Zijstra’nın bu yorumlarına Hollanda İşçi Partisi lideri Diederik Samson, tasarının “uygulanabilir” olduğunu söyleyerek cevap verdi. Samson, “Enerji anlaşmaları 2023 yılına kadar geçerli sonrasında istediğimizi yapabiliriz” dedi.

İLK ÖNERİ NORVEÇ’TEN GELMİŞTİ

Benzinli ve dizel araçların 2025 yılından itibaren yasaklanması önerisi ilk olarak Norveç’te yapıldı. Norveç’te hazırlanan tasarıda 2025 yılına kadar 1 milyar euro yatırım yapılarak bisiklet yollarının genişletilmesi ve elektrikli arabalar için şarj istasyonlarının yaygınlaştırılması öngörülüyor.

YORUMLAR 1
  • hole 7 yıl önce Şikayet Et
    Hollanda 2050 sular altında olacak daha neyi yasaklıyon.
    Cevapla