İlk günkü gibi orjinal!

Samsunlu Bahaddin Uysal, Almanya'dan 1979 yılında getirdiği otomobili sakladığı yerden tam 37 yıl sonra çıkardı.

İlk günkü gibi orjinal!
İlk günkü gibi orjinal!
GİRİŞ 16.04.2016 17:15 GÜNCELLEME 16.04.2016 17:16
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Samsun'un Vezirköprü ilçesinde yaşayan  Bahaddin Uysal, işçi olarak çalıştığı Almanya'dan 1979 yılında ilçeye getirdiği  ve binanın giriş katında muhafaza ettiği Otomobilini bulunduğu yerden 37 yıl  sonra çıkardı. 

1970 yılında Almanya'ya giden ve bir süre sonraFord Taunus marka  otomobil alan Uysal, 1979'da Vezirköprü'ye geldi. İlçede arsa satın alıp ev  yaptıran Uysal, Almanya'ya döneceği için otomobilini inşaatı devam eden  apartmanın giriş katına bırakıp etrafını da duvarla ördü. Zaman zaman Almanya'dan  ilçeye gelen ve aracın bakımını yapan Uysal, otomobilini bir daha kullanmadı.  Türkiye'ye 1998 yılında kesin dönüş yapan Uysal, otomobilini yine bulunduğu  yerden çıkarmadı.

Aradan geçen 37 yılın ardından binada onarım yapmayı planlayan Uysal,  evin giriş katında tuttuğu otomobilini çıkarmak amacıyla önce duvarları kırdırdı.  Uysal, daha sonra çekici yardımıyla otomobilini  başka bir garaja götürdü.

İlçede akaryakıt istasyonu bayisi bulunan Uysal, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "Otomobilim ilk günkü gibi orijinal. Almanya'dan gelirken Kapıkule  Gümrük Kapısı'ndan girerken pasaportumla tescil ettirdiğim plakaları da halen  duruyor." dedi.

İlçeye döndükten sonra başka araba aldığını, eski aracını kullanmaya  kıyamadığını dile getiren Uysal, otomobilinin bulunduğu yerde bakımını yaptırmayı  sürdürdüğünü anlattı.

Otomobilinin 40 bin kilometrede ve çalışır durumda olduğunu bildiren  Uysal, bundan sonra da aracını kullanmayı düşünmediğini, garajda özenle saklamaya  devam edeceğini sözlerine ekledi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 7
  • 1 dost 7 yıl önce Şikayet Et
    bizi bi sen anladın sende yanlış anladın.
    Cevapla
  • Cihan 7 yıl önce Şikayet Et
    Çocukluğum zamanında bir Efsane. Gözünü sevdiğim Ford Taunus.
    Cevapla
  • ilginç 7 yıl önce Şikayet Et
    garip bir haber
    Cevapla
  • Abdullah birkul 7 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim ne tuhaf insanlar yaratmış :)
    Cevapla
  • CeyCey 7 yıl önce Şikayet Et
    Mercedes alsaydın emmi şuan Paha biçilmez olurdu araba
    Cevapla
  • Bülent 7 yıl önce Şikayet Et
    o zamanlar ford,un mercedesten farkı yoktu
    Cevapla
  • Misafir 7 yıl önce Şikayet Et
    hahaha aynen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle