Yabancılara da HGS geliyor

Ulaştırma Bakanlığı, otoyol ve köprülerde ödeme yapmayan yabancı araçların ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini öngören taslak hazırladı.

Yabancılara da HGS geliyor
Yabancılara da HGS geliyor
GİRİŞ 16.02.2016 10:35 GÜNCELLEME 16.02.2016 10:49

Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi'nden (OGS) kaçak geçen yabancı araçlar, ödeme yapmadan ülkeden çıkıyordu. Bu sorun için Sayıştay'ın da uyarıda bulunduğu ortaya çıktı. 

Kaçak geçenler 1 milyondan fazla

Sayıştay, Karayolları Genel Müdürlüğü'ne yönelik denetimlerinde kurumu bu konuda uyarırken, raporunda da yıllık 1 milyonu aşkın yabancı plakalı aracın kaçak geçiş yaptığı bilgisini verdi. Sayıştay'ın uyarısı üzerine Ulaştırma Bakanlığı, ödeme yapmayan yabancı plakalı araçların ülkeyi terk etmesine izin verilmemesini öngören yönetmelik taslağı hazırladı. 

Gümrük Bakanlığı'nın, sınırdan geçişleri yavaşlatacağı gerekçesi ile itiraz ettiği taslağın ardından, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın bizzat devreye girerek, Gümrük Bakanı Bülent Tüfenkci'yi aradığı belirtiliyor. Taslağa göre ödemesiz geçişler, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'na elektronik ortamda iletilecek. Uygun altyapı oluşturulacak.

KAYNAK: SABAH