Toyota'dan Türkiye'ye yeni model

Toyota, Türkiye'de C-HR konsepti üzerinden yeni bir araç üretmeyi planlıyor. Bu kapsamda 1.000'in üzerinde istihdam sağlanması bekleniyor.

Toyota'dan Türkiye'ye yeni model
Toyota'dan Türkiye'ye yeni model
GİRİŞ 11.02.2016 13:43 GÜNCELLEME 19.02.2016 09:26
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Japon otomotiv üreticisi Toyota'nın iştiraki Toyota Otomotiv Sanayi, Sakarya'daki fabrikasında yeni bir model üretmeye hazırlanıyor. Bu fabrikada, 350 milyon euronun üzerinde yatırımla, C-HR konseptine dayanan yeni bir modelin üretilmesi planlanıyor.

1000 kişilik istihdam

Halihazırda Corolla ve Verso modellerini üreten Toyota Otomotiv, yeni yatırımla yıllık üretim kapasitesini yüzde 90'a yakın artırırken, 1.000'in üzerinde ek istihdam sağlanacak.

Türkiye'de bir ilk

Yeni yatırımın tanıtıldığı basın toplantısında konuşan Toyota Motor Avrupa Başkanı Johan van Zyl, yeni modelin Türkiye'de üretilecek ilk hibrit motorlu araç olacağını ve üretim kapasitesinin 150.000 adetten 280.000 adede yükseleceğini ifade ederek, "İlk defa hibrit bir araç Türkiye'de üretilecek. Bu Toyota Türkiye'nin Toyota'nın Avrupa stratejisi içindeki önemini gösteriyor. Desteklerinden dolayı Türk hükümetine minnettarız ve yerel otomotiv sanayinin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz" dedi.

TOYOTA C-RH KONSEPTİ İÇİN TIKLAYINIZ

Üretiminin yüzde 80'inden fazlasının ihraç edileceği yeni modelin resmi isminin Mart ayında başlayacak Cenevre otomobil fuarında açıklanacağını ifade eden yetkililer, aracın hibrit olması dışında motor seçenekleri hakkında bilgi vermedi. Araç kompakt crossover sınıfında yer alıyor.

44 bin C-HR

Toyota Otomotiv Sanayi Türkiye AŞ Genel Müdürü Hiroshi Kato, Sakarya fabrikasında geçen yıl 115.000 adet olan üretimin bu yıl 140.000 civarına yükseleceğini, üretimin 44.000 adedinin ise yılın sonuna doğru üretime geçecek yeni modelden oluşacağını söyledi. Kato'nun verdiği bilgiye göre bu yıl 67.000 adet Corolla ve 30.000 adet de Verso modelinin üretilmesi planlanıyor.

Van Zyl, 53 ülkeye ihraç edilecek aracın ağırlıklı olarak Avrupa'da satılacağını ifade ederek, "Toyota'yı Avrupa'da farklılaştıran faktör hibrit araçlara verdiği önem ve çevreyle dost olması" dedi.

'20.000 yeni model satılabilir'

Toplantıda ihracat yapılacak ülkeler ve ihracat adetlerinin ise henüz değerlendirme aşamasında olduğu ifade edilerek ayrıntılı bilgi verilmedi.

Kato'nun verdiği bilgiye göre, Toyota Türkiye'deki üretiminin yüzde 80'ini ihraç ediyor. Bu oranın yeni modelin tüm yıl üretimde olacağı 2017'de yüzde 90 civarına yükselmesi hedefleniyor.

Toyota Türkiye Pazarlama AŞ CEO'su Ali Haydar Bozkurt, geçen yıl iç pazarda 50.000'in üzerinde satış adetine ulaştıklarını hatırlatarak, 2017'de 15.000 ile 20.000 adet arasında yeni modelden satılacağını tahmin ettiklerini ifade etti.

YORUMLAR 6
  • pilot61 8 yıl önce Şikayet Et
    Honda'nın çakması gibi başka isim mi bılamışlar
    Cevapla
  • Hamza gobis 8 yıl önce Şikayet Et
    Toyota cop
    Cevapla
  • d.bakirli 8 yıl önce Şikayet Et
    insallah
    Cevapla
  • Feraset 8 yıl önce Şikayet Et
    Birisi bu japonlara şunu söylemeli "Dünyanın geri kalanı sizin gibi kısa değil. Arabalarınızın tavanlarını biraz daha yüksek yapabilirsiniz. Hem sürücü, hem de arkada oturanlar sanki bir koli kutusundaymış gibi gidiyorlar"
    Cevapla
  • Sedat 8 yıl önce Şikayet Et
    Boyu uzun olan batılı ülkelerin markaları Toyota gibi binlerce insanımızı istihdam ediyorumu? Sende üretde tavanını yüksek yaparsın.
    Cevapla
  • hüseyin 8 yıl önce Şikayet Et
    En küçük arabası Yaris bile sizin bahsettiğiniz arabalardan daha havadar..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle