'Pazardaki daralma kara tablo değil'

Toyota Türkiye'de CEO'Luk görevini yürüten Bozkurt, otomotiv sektöründe yüzde 10-15'lik daralma beklediğini söyledi.

'Pazardaki daralma kara tablo değil'
'Pazardaki daralma kara tablo değil'
GİRİŞ 07.02.2016 15:55 GÜNCELLEME 07.02.2016 15:55

Toyota Türkiye'de CEO'luk görevini yürüten Ali Haydar Bozkurt, bu yıl otomotiv pazarının daralabileceğini, ancak bunun kara bir tablo olmadığını söyledi.

Yüzde 5 ila 10 arasında daralma tahmininde bulunan Bozkurt, "Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz ve söylemiyoruz. Bu kötü bir senaryo değil" dedi

Bozkurt, bu yıl; Çin, Rusya, petrolün fiyatının düşmesi ile bunun Orta Doğu'daki etkileri, döviz kurlarındaki hareketler, Fed'in tutumu ve Türkiye'nin jeopolitik konumundan kaynaklanan gelişmeler gibi etkenlerin pazar için belirleyici olacağını belirtti.

'Geçen yılki tablodan çok farklı değil'

Tüm bunları üst üste koyduklarında böyle yüzde 5-10'luk bir daralma beklentisinin oluştuğunu aktaran Bozkurt, "Ancak bunu kara bir tablo kara senaryo olarak görmüyoruz ve söylemiyoruz. Bu kötü bir senaryo değil. Çünkü şubat ayında pazarı değerlendirdiğimizde geçen yılın aralık ayından çok da farklı bir tablo yok. Ülkeler arasındaki ilişkilere baktığınızda aralık ayından farklı bir tablo yok. Önümüzdeki aylar neler getirecek biraz da buna bakmak lazım. Bütün bunlara baktığımızda pazarın büyüme tahmini açısından daha temkinli olmak doğru bir yaklaşım" yorumunu yaptı.